Securitas wint allereerste overheidsopdracht voor private bewaking in een kazerne van Defensie

Slimme combinatie van manbewaking en technologie

Na het doorlopen van de conforme overheidsprocedure heeft Securitas de overheidsopdracht voor de bewaking van de kazerne Cdt De Hemptinne te Heverlee definitief binnengehaald. Het contract vangt aan op 16 november 2017 en duurt 4 jaar, met een mogelijke verlenging van 1 jaar.

Op 10 februari 2017 zette de Federale Regering het licht op groen voor de opstart van een overheidsopdracht betreffende een meerjarige raamovereenkomst voor de bewaking van het kwartier in Heverlee. Na het doorlopen van de procedures en een standstill-periode van 10 dagen, werd het contract op 16 november 2017 definitief gegund aan Securitas.

 

“Wij zijn heel tevreden met de gunning van deze opdracht. We zullen behalve toegangscontrole ook voorzien in een sleutelbeheersysteem, bewaking en inbraakdetectie. Het concept dat we hebben uitgewerkt, biedt een combinatie van manbewaking met technologische oplossingen zoals videobewaking, detectiesystemen en intelligente sleutelkasten. Dit is een erkenning voor onze filosofie om bewaking en beveiliging slimmer en efficiënter te maken”

Koen Colpaert, woordvoerder Securitas

 

Securitas heeft een jarenlange ervaring met de bewaking en beveiliging van openbare gebouwen, ambassades, en internationale instellingen, en kent een nauwe samenwerking met de politiediensten. Het uitbesteden van de bewaking in Heverlee past binnen de Strategische Visie van Defensie. Dit houdt in dat niet-militair-specifieke activiteiten worden uitbesteed, waardoor het vrijgekomen militair personeel zich kan focussen op zijn opdrachten in binnen- en buitenland.

“Wij beschouwen het als een kernopdracht om dergelijke kritische infrastructuur te bewaken” 

Koen Colpaert, woordvoerder Securitas 

 

Securitas heeft nu 3 maanden tijd om het concept uit te rollen en alle systemen in plaats te stellen op het terrein. Die tijd zal Securitas ook gebruiken om de juiste high profiles te selecteren om deze bijzondere opdracht bij defensie uit te voeren.

Koen Colpaert

Woordvoerder, Securitas

Younes Al Bouchouari

Consultant, Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be