Securitas zet 300 extra agenten in tegen terreurdreiging

Als gevolg van de verhoogde terreurdreiging in ons land zet bewakingsonderneming Securitas sinds vorige week vrijdag gemiddeld 300 extra bewakingsagenten per dag in. Vooral grote bedrijven, overheidsgebouwen en kritische plaatsen, zoals kerncentrales, vragen bijkomende bewaking. Securitas riep haar bewakingsagenten op om extra uit te kijken naar verdachte handelingen of voertuigen.

                                                   ***

Sinds de aanslagen in Parijs vorige week en het verhoogde terreuralarm in ons land, is het aantal aanvragen voor extra bewaking bij de bewakingsfirma Securitas Belgium enorm toegenomen. Gemiddeld worden er elke dag zo’n 300 extra agenten ingezet. De bewakingsfirma schakelt momenteel ook alle explosievenhonden in waarover ze beschikt.

De bewakingsfirma heeft daarvoor niet halsoverkop mensen moeten aanwerven.

“We zijn het gewend om flexibel te werken en extra agenten in te zetten als het nodig is. Dat doen we regelmatig bij bijvoorbeeld Europese toppen die in ons land georganiseerd worden. We kunnen op korte termijn veel extra mensen mobiliseren en kunnen daarvoor putten uit ons bestaande werknemersbestand.”

Gerrit Bellon, woordvoerder van Securitas

Mogelijk doelwit

De extra vraag naar bewakingsagenten komt vooral vanuit instellingen of bedrijven die zichzelf als een mogelijk doelwit beschouwen, zoals Europese instellingen en ambassades. Maar ook andere klanten, zoals kerncentrales en winkelcentra, vragen in deze periode extra veiligheidsmaatregelen. Daarnaast wordt er ook voor geplande massa-evenementen zoals voetbalwedstrijden, concerten en congressen, een beroep gedaan op extra bewakingsagenten.

Om de veiligheid van de bewakingsagenten te garanderen, staan alle agenten voortdurend in contact met het controlecentrum van Securitas. Dat is een standaardprocedure bij de bewakingsonderneming. Uitzonderlijk en voor heel specifieke opdrachten, worden de bewakingsagenten bovendien uitgerust met een kogelvrije vest en dragen ze een wapen.

“Die vraag komt soms van de klanten zelf die een beroep doen op onze diensten.”

Gerrit Bellon

Vanwege de toegenomen terreurdreiging in ons land heeft Securitas al haar bewakingsagenten opgeroepen om uit te kijken naar verdachte handelingen of voertuigen.

“Alle ongewone situaties moeten gerapporteerd worden aan de politie. De politie heeft dankzij onze bewakingsagenten meer dan 5000 extra paar ogen en oren op het terrein. Onze agenten worden in ons eigen opleidingscentrum getraind om snel en efficiënt op te treden als ze iets verdachts zien.”

Gerrit Bellon

 

About Securitas

Securitas is a global knowledge leader in security. From a broad range of services of specialized guarding, technology solutions and consulting and training, we customize offerings that are suited to the individual customer’s needs, in order to deliver the most effective security solutions. Everywhere from small stores to airports, our 320,000 employees are making a difference.

Gerrit Bellon

Woordvoerder, Securitas

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be