SHS Aviation (‘VLM Airlines’) neemt het overblijvende deel van Thomas Cook Airlines Belgium over

SHS Aviation (‘VLM Airlines’) neemt het overblijvende deel van Thomas Cook Airlines Belgium over

SHS Aviation B.V. heeft een overeenkomst bereikt om alle aandelen van Thomas Cook Airlines Belgium N.V. (TCAB) te verwerven. Door de overname zal SHS Aviation bepaalde contractuele verplichtingen en de 40 medewerkers van het grondpersoneel van TCAB overnemen. SHS Aviation verwacht ook het Air Operator Certificate (AOC - vliegvergunning) en de exploitatievergunning (Operating Licence) van TCAB te kunnen gebruiken. SHS Aviation B.V. is de Nederlandse holding die via haar dochtervennootschap SHS Antwerp Aviation N.V. onder de merknaam ‘VLM Airlines’ luchtvaartactiviteiten gaat ontplooien.

                                                                            ***

Thomas Cook Airlines Belgium kondigde in maart van dit jaar aan dat het de overlegprocedure startte voor de 40 resterende medewerkers van het grondpersoneel van Thomas Cook Airlines Belgium. In het kader van het beoogd partnerschap tussen de touroperator Thomas Cook Belgium en Brussels Airlines zullen namelijk het vliegend personeel en twee vliegtuigen naar Brussels Airlines worden overgeheveld. Vandaag komt er dus dankzij de overname van TCAB door SHS Aviation een oplossing waarbij eventuele ontslagen vermeden worden. TCAB heeft vandaag de werknemersvertegenwoordiging ingelicht over zijn voornemen om de collectieve ontslagprocedure stop te zetten.

"De aankondiging van vandaag is goed nieuws voor onze collega's bij TCAB. Dankzij de overeenkomst met SHS Aviation kunnen alle medewerkers van het grondpersoneel aan de slag blijven."
Jean-Christophe Degen, Managing Director van Thomas Cook Airlines Belgium

"We zijn verheugd om TCAB te kunnen overnemen en met de ervaren TCAB-medewerkers te kunnen gaan samenwerken. Samen zullen wij een nieuw, spannend hoofdstuk van de Belgische luchtvaartgeschiedenis schrijven. Hoewel de overname van TCAB ons dichter brengt bij de uitvoering van ons bedrijfsplan, blijft de aanvraagprocedure bij het Belgische FOD Mobiliteit voor een Belgische Fokker 50-AOC gewoon doorlopen.”
Harm Prins, CEO van SHS Aviation

SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. zullen later dit jaar samen lijnvluchten aanbieden onder de gemeenschappelijke merknaam VLM Airlines. Details over het aantal vliegtuigen, routes en dienstregelingen zullen later worden bekendgemaakt.

Deze overnameovereenkomst wordt afgerond zodra het uitgebreide partnerschapsakkoord tussen touroperator Thomas Cook Belgium en Brussels Airlines van kracht wordt eind oktober 2017.


Over Thomas Cook Airlines Belgium
Sinds 2002 heeft Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) passagiers naar de mooiste vakantiebestemmingen aan de Middellandse Zee, op de Canarische Eilanden en in Egypte gebracht. Elk jaar vliegen ongeveer een miljoen reizigers met TCAB naar de meer dan 40 Europese en Afrikaanse bestemmingen. In 2013 werd de Belgische luchtvaartmaatschappij onderdeel van de Thomas Cook Group Airlines, waarvan ook Thomas Cook Group UK, Thomas Cook Airlines Scandinavia en het Duitse luchtvaartmaatschappij Condor deel van uitmaken. De vloot van Thomas Cook Group bestaat uit 94 moderne, milieuvriendelijke vliegtuigen. TCAB heeft vijf Airbus A320's. Meer informatie: Thomas Cook Airlines Belgium

Over SHS Aviation
SHS Antwerpen Aviation NV is een dochteronderneming van SHS Aviation BV (Nederland) en is de opvolger van VLM Airlines NV, dat op 22 juni 2016 al zijn activiteiten stopzette. SHS Aviation B.V. (Nederland) is voor 60% in handen van Nederlandse investeerders en voor 40% Canadese. SHS Antwerp Aviation is de moedermaatschappij van het Sloveense luchtvaartbedrijf VLM Airlines d.d., die op 10 mei 2017 van het Sloveense Ministerie van Infrastructuur een Fokker 50 ‘air operator’s license’ (AOC) kreeg. Meer informatie: www.flyvlm.com

Contacteer ons
Yves Panneels SHS Aviation, Press Office VLM Airlines
Yves Panneels SHS Aviation, Press Office VLM Airlines
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.