Snelst groeiende online drukkerij van de Benelux wil na Vlaanderen nu ook Wallonië veroveren

Drukland.be opent Franstalige online winkel en mikt tegen eind dit jaar op meer dan 30.000 Waalse klanten

Drukland.be, de snelst groeiende online drukkerij van de Benelux, landt vandaag in Wallonië. Met de lancering van de Franstalige website fr.drukland.be mikt de van oorsprong Nederlandse drukkerij hoog. Tegen eind dit jaar zouden zo’n 30.000 Waalse bedrijven en consumenten hun drukwerk – flyers, spandoeken, textiel en gadgets – bij Drukland.be moeten bestellen. “We willen binnen twee jaar minstens 5 miljoen euro omzet draaien in Wallonië”, klinkt het bij Wouter Haan, de Nederlandse CEO van Drukland.be.

Drukland.be, onderdeel van de Nederlandse online drukkerij Simian, behoort met meer dan een half miljoen klanten in Nederland en Vlaanderen nu al tot de drie grootste spelers in de Benelux. De persen in Groningen bedrukken alles wat je maar kan bedenken: flyers, koffiekoppen, t-shirts, spandoeken, tot verkiezingsdrukwerk toe. De drukkerijgigant is aan een snelle opmars bezig in onze streken: in de zomer van 2021 opende het in België voor het eerst een klantendienst in Brugge en in september vorig jaar ook meteen een eerste fysieke winkel. Vanaf vandaag werpt de drukkerijgigant zich dus ook op de Waalse markt, met de lancering van zijn Franstalig platform fr.drukland.be.

“Deze nieuwe stap in ons groeiverhaal moet Drukland.be extra vleugels geven. Onze ambities liggen hoog: we willen onze omzet in België op drie jaar tijd verdubbelen van 7,5 naar 15 miljoen euro. In Wallonië willen we een derde van die omzet genereren. Op dit moment, anderhalf jaar na de opening van onze Belgische klantendienst, draaien we hier al 8,5 miljoen euro omzet en werken we jaarlijks 60.000 bestellingen af. Nu we onze focus ook meer gaan leggen op Waalse bedrijven en consumenten, willen we daar nog een flinke schep bovenop doen”, aldus Wouter Haan, CEO van Drukland.be

30.000 Waalse klanten

Momenteel heeft Drukland.be al 100.000 klanten in ons land, waarvan het gros bedrijven gevestigd in Vlaanderen. ​ In Wallonië mikt de online drukkerij op een snelle groei: tegen eind dit jaar wil ze zo’n 30.000 Waalse bedrijven en particulieren bereiken.

De Belgische klantendienst blijft vooralsnog in Brugge gevestigd. Van daaruit zal ook de Waalse markt bediend worden. Momenteel werken er op die klantendienst 6 personeelsleden, waarvan de helft tweetalig. Maar om echt door te breken in Wallonië, wil Drukland.be op korte termijn nog minstens twee extra krachten aantrekken.

“Wie vanaf nu naar onze klantendienst belt, zal kunnen kiezen om in het Frans of in het Nederlands geholpen te worden. De uitbreiding van ons Franstalig team is voor ons een belangrijke stap. We sluiten bovendien niet uit dat onze komst naar Wallonië het startpunt is om daarna ook de Franse markt te veroveren. Intussen blijven we investeren in de allernieuwste machines en persen, waardoor we enorme printvolumes aankunnen. En ook de snelle en vlotte belevering van onze klanten blijft uiteraard een prioriteit”, besluit Wouter Haan.

 

Wouter Haan, CEO Drukland (copyright Marco Mertens)
Wouter Haan, CEO Drukland (copyright Marco Mertens)
Wouter Haan in Drukland Store in Brugge
Wouter Haan in Drukland Store in Brugge

 

***

Over Drukland.be

Drukland.be is onderdeel van het Groningse bedrijf Simian, dat met Reclameland en Flyerzone nog twee merken in portefeuille heeft. Het is de snelst groeiende online drukkerij in de Lage Landen. De drukkerij is in 2008 opgericht door de Groningse ondernemer Wouter Haan (46) en behoort tot de top twee in de markt. Drukland.be onderscheidt zich door alle drukwerk in eigen huis te produceren. De online drukkerij heeft meer dan 150 werknemers. Per jaar drukt de onderneming voor meer dan 500.000 klanten meer dan 50 miljoen flyers voor zowel bedrijven als particulieren. Van de persen die een oppervlakte van 35.000 m² bezetten – meer dan 5 voetbalvelden groot – rollen naast flyers onder andere ook briefpapier, stickers, visitekaartjes, enveloppen, banners en spandoeken.

Meer info op: www.drukland.be

 

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be