Sodexo lanceert nieuwe evenementafdeling: &merlin
Sodexo richt zich voortaan ook op de markt van events

Brussel, 17 juni 2025 - Onder haar nieuwe merk &merlin zal Sodexo nu ook bedrijfsevenementen organiseren en de catering verzorgen op events. De 45.000 bezoekers van Paradise City krijgen de primeur. Hiervoor slaan Sodexo en eventcateraar Huis Van Dijck uit Mechelen de handen in elkaar.
Tijdens de coronapandemie lag de evenementensector volledig stil, maar de sector bloeide nadien weer volledig open. De nieuwe economische realiteit heeft de hoogconjunctuur van de voorbije jaren wat afgeremd, maar toch blijven bedrijven evenementen organiseren.
Sodexo, marktleider in catering en facilitaire diensten voor bedrijven, ziekenhuizen en zorginstellingen, lanceert daarom met &merlin een nieuwe eventafdeling om in te spelen op de vraag vanuit de bedrijfswereld. Met de nieuwe afdeling versterkt en professionaliseert Sodexo zich verder om nog beter in te spelen op de vraag van haar klanten.
Krachten bundelen voor duurzame events
Voor de primeur op het festival Paradise City, gaat Sodexo een nauwe samenwerking aan met gespecialiseerde eventcateraar Huis Van Dijck, een lokale KMO die sterk verankerd is in de wereld van evenementen. Twee ervaren spelers slaan de handen in elkaar voor een nauwe en complementaire samenwerking. Huis Van Dijck, 75 jaar geleden aan de wieg van Salons Van Dijck te Mechelen, beschikt nu over een aantal partnerlocaties in Brussel en Antwerpen. De Mechelse KMO geniet een sterke reputatie en neemt de operationele organisatie op zich.
Sodexo beschikt over een uitgebreide klantenportefeuille en expertise in beheer van grote dossiers, sales en brand marketing. Dankzij de gecombineerde kracht van beide teams biedt &merlin een sterke offerte aan met duurzaamheid als rode draad.
&merlin – een knipoog naar Merlijn de tovenaar – richt zich op grootschalige events en netwerkmomenten, en wil met duurzame, smaakvolle gerechten echt het verschil maken.
"De voorbije jaren merkten we een groeiende vraag van klanten om events te organiseren – van concept tot catering. Ondanks het economisch uitdagender klimaat, blijven (middel)grote ondernemingen ons benaderen voor support bij bedrijfsevenementen. Met &merlin spelen we daar nu actief op in. We geloven rotsvast in het potentieel &merlin en streven resoluut naar een plek in de top vijf van de markt." – Caroline Aelvoet, CEO Sodexo Belgium
Paradise City
Naast bedrijfsevenementen mikt &merlin ook op andere opportuniteiten op vlak van event catering. Paradise City, het driedaagse festival dat doorgaat van 27 tot en met 29 juni in Steenokkerzeel (Perk), doet als eerste een beroep op &merlin voor de catering. Geen vettige hamburgers voor de 45.000 festivalgangers, VIP’s en medewerkers, maar wel lekkere en plantaardige gerechten die lokaal zijn bereid en geserveerd worden in ecologische verantwoorde materialen. De Garden Curry met parelcouscous, kikkererwten en gegrilde bloemkool, of de umami-noedels met geroosterde sesam, worden geserveerd in porselein voor de VIP’s of in herbruikbaar servies voor de crew en de kampeerders. &merlin zal minstens tot en met 2030 de catering verzorgen op het festival.
“Een samenwerking met Sodexo is voor ons de logische volgende stap in onze groei. Onze jarenlange expertise in events en het professionalisme van Sodexo maken het mogelijk om samen een uitzonderlijke totaalbeleving te bieden, waarbij kwaliteit, gastvrijheid en innovatie centraal staan. Bovendien zijn het de mensen achter de schermen en hun onmisbare flexibiliteit die het verschil maken in de dynamische wereld van events.” – Dieter Bilsen, CEO Huis Van Dijck
"Paradise City staat voor magie, muziek en onvergetelijke momenten. Met &merlin voegen we daar een vleugje duurzame gastronomie aan toe. We zijn enthousiast over deze unieke samenwerking!" - Gilles De Decker, oprichter Paradise City