Switch levert 3000 iPads voor Waalse scholen

Grootste Apple-verdeler investeert verder in webshop en tweedehands markt

De Belgische Apple-verdeler Switch heeft een samenwerking gesloten met de Waalse overheid voor de levering van meer dan 3.000 iPads en 140 MacBooks aan Waalse scholen. De partnership past in een project dat de digitalisering van het Franstalige onderwijs promoot. Switch zal zich daarnaast sterk toeleggen op de steeds groeiende tweedehands markt.

Het project ‘Ecole Numérique’ werd opgestart in 2011, en is een initiatief van de Waalse Regering, de Federatie Wallonië-Brussel en de Duitstalige Gemeenschap. Ecole Numérique wil innovatieve toepassingen op het vlak van informatietechnologie en communicatie integreren in het onderwijs. Niet enkel om leerlingen te stimuleren bij algemene vakken zoals rekenen, maar ook om te zorgen voor een beter bewustzijn van digitale media en informatica.

Waalse onderwijsinstellingen - van kleuter- tot middelbare scholen - mochten in deze context zelf pilootprojecten insturen. Vijfhonderd scholen werden geselecteerd om hun ideeën uit te werken. Hiervoor krijgen ze media-apparatuur naar keuze. Apple-verdeler Switch wordt een van de belangrijkste partners in het ‘Ecole Numérique’-project: in eerste instantie zal het bedrijf 3120 iPads en 140 MacBook Pro’s aanleveren. De samenwerking is afgesloten voor een periode van vier jaar.

Rik Vrancken, ceo van Switch, is erg opgetogen over de partnership:
“Onderwijs is voor ons een erg belangrijke sector. Omdat het een project is waar alle Waalse scholen in kunnen stappen, is de kans reëel dat in de toekomst nog meer Apple-toestellen moeten geleverd worden. De scholen kunnen die immers kopen aan voordelige tarieven.”

Easy-m winkelpunten verdwijnen uit het straatbeeld
Switch is sinds de overname van easy-m, in november vorig jaar, de grootste Apple-verdeler in België. Vandaag verdwijnt de naam easy-m volledig uit het straatbeeld.

“Uiterlijk in oktober zullen alle easy-m winkels veranderd zijn in Switch-winkel- en afhaalpunten. We trekken onze huisstijl dus helemaal door. Dit gaat gepaard met de lancering van een gloednieuwe webshop. In die webshop bieden we trouwens ook tweedehands Apple-toestellen aan. Alle toestellen laten we gratis aan huis leveren.”
ceo Rik Vrancken 

Die tweedehands toestellen zijn voor Switch een groeiende markt. Studenten, maar ook volwassenen vinden steeds vaker de weg naar Apple-producten, maar soms is hun beperkt budget een struikelblok. Bij Switch Restore kunnen ze ook opteren voor een tweedehands toestel mét garantie.

"Klanten kopen gebruikte smartphones of laptops niet graag via zoekertjessites. Het risico is te groot, en dus zoeken die consumenten een betrouwbaar verkooppunt. We merken op dat vooral studenten en ouderen kiezen voor de zekerheid van een toestel dat volledig gecontroleerd en in perfecte staat is. Wij bieden er ook nog eens twee jaar garantie bovenop.”
ceo Rik Vrancken


Over Switch
Switch is de grootste Belgische Apple Premium Reseller en telt nu 32 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers tewerk. Switch richt zich voornamelijk op de Belgische consument, kmo’s, scholen en de steeds groeiende markt van tweedehands Apple-producten.
Voor meer informatie: http://www.switch.be

Karlien Collen

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be