Switch wordt de grootste Apple-verdeler van België

Apple-verdeler Switch, die vandaag voornamelijk in Vlaanderen actief is, heeft een akkoord bereikt voor de overname van easy-m, ook een Apple Premium Reseller, die voornamelijk actief is in Brussel en Wallonië. Daarmee wordt Switch veruit de belangrijkste winkelketen voor Apple-producten van België. De keten zal 32 winkels tellen en meer dan 300 personeelsleden tewerkstellen. Switch richt zich naast de particuliere markt, ook op het bedrijfsleven.

                                                                             ***

De voorbije 20 jaar groeide Switch bij de consument uit tot een vaste waarde voor de aankoop van Apple-producten. Met de overname van easy-m neemt Switch een belangrijke groeispurt, zowel op het vlak van verkoopkanalen als op het gebied van dienstverlening.  

Easy-m, een familiebedrijf onder leiding van Annick Maes, ontstond in 1937 in Herentals en  wordt nu voor 100 % overgenomen door Switch.

De overname wordt mede mogelijk gemaakt met de steun van Mezzanine Partners 1, een initiatief van PMV en Capital@rent.

Winkel in elke grote Belgische stad

Switch wordt door de overname actief over heel België. Dat betekent dat de Apple-verdeler voortaan ook in Wallonië en Brussel actief wordt. Switch biedt nu in bijna elke grote Belgische stad een verkooppunt: het bedrijf krijgt negen extra winkels in Vlaanderen, vier in Brussel en negen in Wallonië. Daardoor groeit het totaal aantal winkels van 10 naar 32.

“Het aantal winkels voor Apple-producten in België heeft zijn top bereikt. Als je in de particuliere markt nog wil groeien, kan dat alleen nog via overnames. Een sterkere aanwezigheid in het straatbeeld zal ons bovendien helpen om ook onze online verkoopkanalen, onze sterk groeiende B2B en tweedehandsmarkt verder uit te bouwen. Als retailer moeten we in alle fases van het verkoopproces even sterk aanwezig zijn.”
Rik Vrancken, CEO van Switch

Uitdager voor de Belgische kmo-markt, scholen en groeiende tweedehandsmarkt

Nu de particuliere consumenten vandaag vertrouwd zijn met het gebruiksgemak van Apple-producten, verwachten zij dezelfde ervaring op het werk. Daarom richt Switch zich verder op de B2B-markt, zoals bedrijven, overheden en scholen. Vooral bij de Belgische kmo’s is er vandaag veel vraag naar Apple-producten. De gebruiksvriendelijke apps en in de Cloud-toepassingen zorgen ervoor dat kmo’s hun huidige bedrijfsvoering vereenvoudigen zonder al te zware en complexe investeringen. Switch zet verder actief in op de markt van tweedehands Apple-toestellen, meer bekend als Switch Restore.

“We bereiken twee groepen consumenten met onze duurzame Restore-service. Enerzijds bieden we klanten budgetvriendelijke kansen om onze Apple-toestellen te ontdekken. Anderzijds zijn er klanten die steeds het nieuwste van het nieuwste willen. Ook hen bieden we een uitweg. Door hun oude toestellen terug te nemen, kunnen ze nieuwe producten kopen.”
Rik Vrancken

Over Switch
Switch is de grootste Belgische Apple Premium Reseller en telt nu 32 winkels verspreid over Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Het bedrijf met hoofdzetel in Antwerpen werd opgericht in 1992 door Rik Vrancken en stelt vandaag meer dan 300 medewerkers tewerk. Switch richt zich voornamelijk op de Belgische consument, kmo’s, scholen en de steeds groeiende markt van tweedehands Apple-producten.
Voor meer informatie: http://www.switch.be

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be