Tasties sluit deal met beursgenoteerde Compass Group rond slimme koelkasten

Wereldwijde cateraar bouwt onbemande bedrijfsrestaurants uit in Benelux via Belgisch bedrijf

Het West-Vlaamse Tasties heeft een grote internationale deal gesloten met het beursgenoteerde Compass Group (CPG, LON). Een van de grootste food services bedrijven ter wereld gaat de komende drie jaar maar liefst vierhonderd slimme koelkasten op basis van RFID-technologie in de Benelux plaatsen. Daarmee rolt Compass Group na de Verenigde Staten nu ook onbemande bedrijfsrestaurants in Europa verder uit. Het internationale contract laat de jonge onderneming toe verder te groeien op de kantoormarkt, maar geeft Tasties ook de kans om nieuwe markten zoals woonzorgcentra, hotels en moderne woonwijken aan te boren met de slimme catering.

Hoewel de coronapandemie oorspronkelijk een doorn in het oog leek voor de jonge West-Vlaamse onderneming, staan alle lichten vandaag op groen. Sinds de grote heropening van de kantoren staat de telefoon er roodgloeiend. Bedrijven die door het quasi volledige telewerken eerst de boot afhielden, kiezen massaal voor de slimme frigo’s. Onder meer Provincie Antwerpen, Xior, SD Worx, Dematic en Loyens & Loeff rustten hun bedrijfskantines uit met de slimme koelkasten van Tasties.

“Sinds september installeerden we al zo’n 25 van onze slimme koelkasten bij verschillende grote bedrijven. De komende maanden komen er daar in België, Nederland en Luxemburg alleen al nog zo’n 100 bij. Het is duidelijk dat bedrijven op zoek zijn naar alternatieven voor de klassieke bedrijfscatering. Tasties speelt in op die vraag door het mogelijk te maken om onbemande bedrijfsrestaurants in te richten die hun klanten volledig ontzorgen. Bovendien sluiten onze slimme koelkasten diefstal volledig uit.”

Jelle Fluit, Co-CEO van Tasties

400 onbemande bedrijfskantines in de Benelux

Corona heeft het kantoorleven en daar bijhorende catering helemaal veranderd. Werknemers komen en gaan naar kantoor op een individuelere en meer flexibele manier. Ze willen dan ook 24 op 7 vers en gezond kunnen eten en drinken. Onbemande bedrijfskantines zijn het betaalbare antwoord op deze evolutie.

“Het gegeven van eten op het werk was al voor Corona volop in beweging. Het kantoorwerken wordt almaar flexibeler en dynamischer. En het cateringaanbod moet daar een antwoord op bieden. We rolden dan ook een reeks nieuwe concepten uit, waaronder Market 24/7, onze onbemande micromarket,”

Pieter Debree, Commercial Director bij Compass Group Belgilux nv

“Market 24/7 laat ons toe om voor elke klant, in elke omgeving, 24 op 7 verse en gezonde drank en voeding aan te bieden. Bij Tasties vonden we de nodige expertise en wil om ons daarbij te ondersteunen. Vandaar onze commitment om de komende drie jaar maar liefst 400 slimme Tasties-koelkasten te plaatsen in de Benelux.”

CEO Compass Group België, Bart Matthijs

Als onderdeel van de afspraak zullen in alle Tasties-frigo’s ook slaatjes en ‘to heat’-maaltijden van Tom & Della’s komen, het eigen premium retailmerk van Compass Group.

Slimme catering voor woonzorgcentra, hotels en woonwijken

De deal met het internationale Compass Group helpt Tasties om zijn organisatie verder uit te bouwen en extra mensen te rekruteren. Maar de start-up kijkt al verder dan de Europese kantoormarkt. Ook in het Midden-Oosten gaat Tasties op zoek naar partners om onbemande bedrijfsrestaurants te openen. Naast de kantoormarkt werkt Tasties verder aan nieuwe markten.

“De deal met Compass Group is een echte turbo onder onze groei op de kantorenmarkt, maar we kijken al verder dan enkel die sector. Tasties is bijvoorbeeld een uitstekend alternatief voor de roomservice van hotels of maaltijdbezorgers als Deliveroo bij studentenkoten. Ook woonzorgcentra en moderne woonwijken hebben baat bij onze slimme catering.”

Pieter-Jan Debel, Co- CEO en oprichter van Tasties

*************

Over Tasties
Tasties zet de cateringmarkt op zijn kop. Dat doet de jonge onderneming met slimme koelkasten en een ruim aanbod soep, wraps, salades, warme maaltijden, snacks en koudgeperste sapjes. Werknemers kunnen 24/7 via een app gezond eten op de werkvloer, een extra troef voor bedrijven in de war for talent.. Voor meer informatie: https://www.tasties.be    

Over Compass Group

Lekker, gezond en duurzaam eten, klaargemaakt met passie en liefde. Dat is in een notendop waar Compass Group Belgium voor staat. De Belgische foodservicespecialist maakt deel uit van de internationale Compass Group, die actief is in 45 landen, 480.000 medewerkers telt en kookt op maar liefst 55.000 locaties. Het hoofdkantoor in België is gevestigd in Brussel, maar de 1.500 medewerkers staan klanten bij in het hele land. Elk jaar bereiden zij meer dan 6 miljoen maaltijden voor uiteenlopende segmenten: Eurest voor bedrijven en overheden, Scolarest voor onderwijs en Medirest voor de zorgsector. Bovendien heeft Compass een eigen event caterer -  Gourmet Invent - een premium retailmerk - Tom&Della’s - en een aankoopplatform, Xandrion.
Voor meer informatie: https://www.compass-group.be

Pieter Debree

Commercial Director, Compass Group Belgilux nv

Pieter-Jan Debel

CO-CEO, Tasties

Jelle Fluit

CO-CEO, Tasties

Jules Fremaut

Communicatie, Tasties

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be