Technologiebedrijf Cegeka breidt uit met Corda 3 gebouw op Corda Campus

Reeds 300 medewerkers aan de slag in nieuw Cegeka-hoofdkantoor

Het IT-bedrijf Cegeka heeft vandaag haar officiële intrek genomen in het moderne Corda 3 gebouw op Corda Campus, de technologiecampus in Hasselt. Deze locatie wordt meteen ook het nieuwe hoofdkantoor van Cegeka. Het bedrijf met Limburgse roots is in de loop der jaren uitgegroeid tot een Europese multinational. Door die groei werd de site aan de Universiteitslaan te klein voor het huidige aantal personeelsleden in Limburg. “Door haar technologische, verbindende en dynamische karakter is Corda 3 qua locatie voor ons een perfecte match”, vertelt CEO Stijn Bijnens.

Het hoofdkantoor van Cegeka ligt vanaf nu op Corda Campus aan de Kempische Steenweg in Hasselt. Het gebouw voorziet momenteel reeds voor 300 Cegeka medewerkers een werkplek. De ambitie is een groei naar 500 mensen in het gebouw op de technologiecampus. Het voormalige hoofdkantoor met haar datacenter aan de Universiteitslaan in Hasselt is gelegen op een boogscheut van Corda en blijft in gebruik.

 “450 medewerkers van de business line Infrastructuur blijven van hieruit werken. Op Corda zal de focus liggen op de ontwikkeling van applicatieve oplossingen voor onder andere de Healthcare sector en toepassingen op basis van emerging technologies, zoals IOT voor bedrijven in het 5G landschap.  Daarnaast werken ook de ondersteunende diensten waaronder HR, het financiële departement en marketing vanaf nu op de technologiecampus.”
CHRO Anik Stalmans 

Momenteel heeft Cegeka de eerste drie verdiepingen, goed voor 6.448 vierkante meter kantoorruimte, in gebruik. Om alle verdiepingen om te vormen tot een creatieve en inspirerende werkomgeving is een budget van 5 miljoen euro vrijgemaakt.

“Het gelijkvloers is de Business Lounge, een unieke ontmoetingsplaats en belevingsruimte waar we met plezier onze klanten, partners, start-ups en studenten verwelkomen. Natuurlijk kijken we daarbij ook naar onze dichtste buren op Corda Campus want zo ontdekken we misschien op termijn mogelijkheden die tot nieuwe samenwerkingsvormen leiden.”
CEO Stijn Bijnens

De nieuwe locatie ligt vlakbij het trein- en busstation, bezit voldoende parkeerplaatsen voor personeel en bezoekers en heeft laadpalen voor elektrische voertuigen. Corda Campus zet zelf ook in op alternatieve mobiliteitsvormen want de omliggende fietspaden sluiten aan op het bestaande fietsroutenetwerk. Daardoor zullen ook de werknemers van Cegeka voortaan vlot per (elektrische) fiets of step hun werkplek kunnen bereiken.

 

 

Over CEGEKA

Cegeka is een toonaangevende Europese aanbieder van IT-oplossingen die gespecialiseerd is in multi-cloud oplossingen, cloud orchestration, outsourcing en de optimalisatie van applicaties, infrastructuur en bedrijfsprocessen. Cegeka richt zich verder ook op de ontwikkeling en integratie van applicaties en platformen. Cegeka helpt haar klanten om relevant te blijven in een snel evoluerende technologische wereld door cloud en digitalisering op een pragmatische manier in te zetten om zo oplossingen te bieden die een zichtbaar positieve impact op de business van onze klanten hebben.

Het bedrijf werd in 1992 opgericht door André Knaepen en is gevestigd in Hasselt. Cegeka kende de afgelopen jaren een jaarlijkse groei van 15 tot 20 procent. In 2018 behaalde de groep een omzet van 512 miljoen euro en op dit moment telt Cegeka bijna 5.000 medewerkers over heel Europa, met vestigingen in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Roemenië, Italië, Tsjechië, Slovakije, Frankrijk en sinds kort ook in Rusland. In België zijn er nog vestigingen in Gent, Leuven en Antwerpen. In Wallonië is het bedrijf actief onder de naam NSI.

CEGEKA PERSDOSSIER_FACTS&FIGURES.pdf

PDF - 389 Kb

Wendy Knaepen

Brand Director Cegeka

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be