The Adecco Group uitgeroepen tot één van de beste Belgische werkgevers

De Belgische tak van de internationale HR-dienstverlener The Adecco Group is voor de zevende keer op rij uitgeroepen tot één van de beste Belgische werkplekken. Tijdens de officiële uitreiking van de ‘Best Workplaces 2019 Awards’ in Brussel sleepte de HR-dienstverlener de zevende plaatst in de wacht.  Dat maakte The Great Place To Work Institute en Vlerick Business School gisterenavond bekend.

De Great Place To Work Award is een prestigieuze titel die bedrijven een onafhankelijke en objectieve beoordeling geeft op vlak van goed werkgeverschap en mensgerichte organisatiecultuur. De parameters voor deze beoordeling worden opgesteld door het internationale Great Place To Work Institute, dat in België nauw samenwerkt met de Vlerick Business School. Door zowel op nationaal als internationaal vlak sterk in te zetten op groei en evolutie van hun medewerkers, kreeg The Adecco Group dinsdagavond de zevende plaats binnen de Belgische ranking van beste werkplekken met meer dan 500 medewerkers.

“De arbeidsmarkt, maar ook de noden van onze medewerkers evolueren constant. Als internationale verlener van HR-oplossingen willen we dan ook zelf een voortrekkersrol spelen om tegemoet te komen aan die noden. De analyse die Great Place To Work over ons maakt, leert ons hoe we die voortrekkersrol kunnen behouden. Bovendien daagt het ons om ons steeds te verbeteren, door de vergelijking met de andere bedrijven die mee de top 10 inpalmen. Het resultaat toont ons elke keer opnieuw dat een door waarden gedreven beleid ook door de medewerkers sterk geapprecieerd wordt.”

Nico Reeskens, Country Manager van The Adecco Group in België, aan.

 

Zevende keer in de top tien

The Adecco Group houdt sterk rekening met deze studies en parameters van de Great Place To Work Institute in zijn personeelsbeleid. Daardoor is het niet de eerste keer dat The Adecco Group het certificaat van Great Place To Work op zijn naam mag zetten. Al zeven jaar op rij belandt de HR-dienstverlener in de Belgische top tien.

“Zowel op internationaal als nationaal vlak laten we ons inspireren door de bevindingen van de Great Place to Work Institute om een goede werkgever te kunnen zijn. Transparante dialoog en sterke interne communicatie liggen volgens ons aan de basis om een Great Place To Work te zijn."  

Sonia Frey, HR & Legal Director van The Adecco Group

 

Of The Adecco Group ook op Europees en internationaal vlak in aanmerking komt om te behoren tot één van de beste werkplekken is nog niet bekend. Die ranking wordt pas bekendgemaakt later dit jaar.

 

 

 

 

Over The Adecco Group in België

Met 800 werknemers en 130 kantoren biedt The Adecco Group in België een gevarieerd dienstenaanbod. The Adecco Group biedt oplossingen voor uitzendwerk, rekrutering & selectie en HR-diensten. Gespecialiseerde HR-diensten worden op de Belgische markt aangeboden via verschillende merken en bedrijven. Meest bekend is Adecco, ons general staffing merk dat professionele talenten matcht met jobs en werkgevers, ofwel als uitzendkrachten ofwel als vaste medewerkers.

Verder voorziet The Adecco Group een ruim aanbod aan oplossingen voor Professional Staffing via de gespecialiseerde diensten van Spring Professional en XPE Pharma & Science. Eeuro Eengineering richt zich op ingenieurs terwijl Badenoch & Clark profielen levert voor Finance &   Accounting, Sales & Marketing, HR & Legal. Modis spitst zich toe op ICT-professionals. Het aanbod van The Adecco Group in België wordt vervolledigd door de diensten van Lee Hecht Harrison, een specialist in career transition en outsourcing en Pontoon, een aanbieder van workforce planning op permanente of contingente basis en dit voor alle industrieën.

 

Over ‘Best Workplace’

De titel ‘Best Workplace’ wordt toegekend aan organisaties die medewerkers centraal plaatsen in hun bedrijfspolitiek en investeren in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling. Hiervoor baseert het onderzoek zich op bevragingen van werknemers en analyses van verschillende bedrijfsprocessen. Zo worden de werknemers gevraagd het bedrijf waarvoor ze werken te beoordelen op de waarden respect, geloofwaardigheid, eerlijkheid, trots en kameraadschap. Een belangrijk criterium voor werknemers in de beoordeling is het vertrouwen in het management. Verder is ook doorslaggevend of ze trots zijn op wat ze doen en of ze plezier beleven op de werkvloer.

Nico Reeskens

Country Manager Belgium, The Adecco Group

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be