Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium annuleren geen enkele vlucht tijdens paasuittocht

9.000 passagiers kunnen dit weekend via luchthaven Luik op vakantie vertrekken

Amper vier reizigers hebben bij Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium hun paasreis geannuleerd, ondanks de verschrikkelijke gebeurtenissen van eerder deze week. Er is dan ook geen enkele vlucht geannuleerd. Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium hebben al hun vakantievluchten afgeleid naar de luchthaven van Luik. Vrijdag, zaterdag en zondag vertrekken er vanuit Luik in totaal meer dan 9.000 reizigers met het vliegtuig op vakantie, verspreid over meer dan 50 vluchten heen en terug.

Wie dit weekend met Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium naar zijn bestemming vliegt, hoeft zijn reisplannen niet op te bergen. De touroperator heeft alle vliegtuigen die normaal in Zaventem vertrekken kunnen afleiden naar de luchthaven van Luik. Alle geplande vluchten gaan dan ook door. Vrijdag, zaterdag en zondag vertrekken meer dan 9.000 reizigers met het vliegtuig op vakantie, verspreid over meer dan 50 vluchten heen en terug.

"Bijna alle vluchten gaan op hetzelfde uur als gepland door, alleen stijgen de vliegtuigen nu in Luik op. Er is dus geen enkele reden om je reis te annuleren. We doen er alles aan om de reizigers zorgeloos op vakantie te laten vertrekken en te laten terugkeren" 

Koen van den Bosch, woordvoerder van Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium

Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium zal nog tot en met volgende week vrijdag opereren vanuit de luchthaven van Luik in plaats van Zaventem.

Maar vier annuleringen

Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium heeft opvallend weinig annuleringen binnengekregen voor zijn paasreizen.

“Maar vier mensen hebben hun reis geannuleerd, terwijl er in totaal meer dan 15.000 mensen deze week op reis vertrekken. De klanten zijn erg begripvol over deze uitzonderlijke situatie en zijn bijzonder blij dat ze toch op vakantie kunnen vertrekken. Dat waarderen we enorm.”

Koen van den Bosch

Wie dit weekend vanuit Luik vliegt, bereidt zich best goed voor. De luchthaven van Luik mag dan een van de grootste vrachtluchthavens in Europa zijn, de passagiersterminal is kleiner dan die in Brussel. De wachtrijen kunnen dan ook oplopen. Aangezien er ook extra controles zijn, vraagt Thomas Cook Airlines Belgium & Thomas Cook Belgium zijn passagiers om minimaal vier uur op voorhand naar de luchthaven te komen.

“Alle auto’s worden gecontroleerd voor ze het terrein van de luchthaven mogen betreden. Reizigers worden gecontroleerd wanneer ze de terminal binnengaan en er is nog een derde controle bij check-in. Het is dus belangrijk om ruim op tijd aanwezig te zijn. We vragen onze reizigers ook of ze zich kunnen laten afzetten door familie en vrienden. Belangrijkste reden daarvoor is dat we al zeker tot en met vrijdag vluchten naar Luik afleiden, maar dat we nog niet zeker zijn of de vluchten ook terugkeren naar Luik.”

Koen van den Bosch

De luchthaven van Luik plant elke 30 minuten een gratis shuttle in tussen de luchthaven van Liège Aéroport en het station Liège Guillemins. Op deze manier is de luchthaven vlot toegankelijk via het openbaar vervoer.
 

Crisiscel

Thomas Cook Airlines Belgium en Thomas Cook Belgium hebben de afgelopen dagen heel wat extra inspanningen gedaan om alles in goede banen te leiden. Zo hebben ze hun crisiscel geactiveerd en hebben ze extra medewerkers opgetrommeld. Er boden zich ook heel wat vrijwilligers aan.


“Tijdens grote pieken, zoals de paasuittocht, zetten we altijd extra personeel in. Maar door de uitzonderlijke omstandigheden hebben we de voorbije dagen nog meer mensen moeten optrommelen. Verschillende medewerkers en vrijwilligers hebben de klok rond gewerkt. De operationele teams kregen versterking om alles vlot te laten verlopen. Ook de klanten- en communicatieteams kregen hulp zodat ze alle reizigers goed konden informeren. Communicatie is steeds belangrijk, maar tijdens zulke uitzonderlijke momenten eens te meer.”

Koen van den BoschOver Thomas Cook België

Thomas Cook België, met de merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, is een van de toonaangevende bedrijven in de toeristische sector in België en maakt jaarlijks de vakantiedromen waar van meer dan 1 miljoen gasten. Bij Thomas Cook België zorgen meer dan 750 werknemers voor de vakantie van deze gasten. Thomas Cook België maakt integraal deel uit van Thomas Cook Group Plc, een van de belangrijkste toerisme bedrijven op wereldvlak met een jaarlijkse omzet van £7.8 Miljard (30 September 2015). Binnen de Thomas Cook Group werken er wereldwijd  21.823 werknemers. De groep is actief in 15 landen en is in elk van die landen nummer één of twee (op basis van omzet). De aandelen van de Thomas Cook Group Plc staan genoteerd op de London Stock Exchange (TCG).

Voor meer informatie: www.thomascook.be

Koen van den Bosch

Woordvoerder, Thomas Cook België

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be