Thomas Cook treft voorbereidingen voor reizigers in Caraïben voor orkaan Irma

  • Speciaal Belgisch interventieteam vertrekt morgen naar Dominicaanse Republiek om reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig.

  • Reizigers die nog moeten vertrekken naar de Caraïben tussen vandaag en zondag 10 september 2017 kunnen kosteloos wijzigen of annuleren

                                                                        ***

Thomas Cook volgt de situatie betreffende de Orkaan Irma van heel nabij. De orkaan werd vandaag geclassificeerd als een orkaan van categorie 5. Florida en Puerto Rico hebben de noodtoestand afgekondigd.

Orkaanwaarschuwingen werden uitgeschreven voor de eilanden Antigua, Barbuda, Anguila, Montserrat, Saint Kitts en Nevis, Sint Maarten, Saint Barthelemy, Saba, Saint Eustatius, Puerto Rico, de Britse Maagden Eilanden en de Amerikaanse Maagdeneilanden.  Verwacht wordt dat de orkaan later deze week ook de Dominicaanse Republiek en Cuba treft, om dan dit weekend Florida aan te doen.

Thomas Cook België heeft enkele honderden klanten in het Caraïbische gebied. Gezien de intensiteit van de orkaan, zendt Thomas Cook België een speciaal opgeleid interventieteam naar de Dominicaanse Republiek om de reizigers en medewerkers ter plaatse bij te staan indien nodig. Dit team genoot een intense opleiding en staat in voor zowel psychologische bijstand als repatriëring mocht dit nodig zijn.

Onze hotels in de Caraïben zijn uitgerust met schuilkelders en onze medewerkers die reeds ter plaatse zijn, werden speciaal opgeleid voor dergelijke noodsituaties. Als extra ondersteuning zal een speciaal Belgisch interventieteam morgen vertrekken vanuit Düsseldorf.”
Laura Van Waeyenberge, woordvoerster Thomas Cook België

Reizigers die deze week nog moeten vertrekken richting de Caraïben, dus tussen vandaag t.e.m. zondag 10 september, maar liever niet vertrekken, kunnen kosteloos hun reisbestemming wijzigen of annuleren.

We blijven de situatie uiteraard op de voet volgen en stellen alles in het werk om onze reizigers  zo goed mogelijk te begeleiden."
Laura Van Waeyenberge


Over Thomas Cook België

Thomas Cook België, met de merken Neckermann, Thomas Cook en Pegase, is een van de toonaangevende bedrijven in de toeristische sector in België en maakt jaarlijks de vakantiedromen waar van meer dan 1 miljoen gasten. Bij Thomas Cook België zorgen meer dan 750 werknemers voor de vakantie van deze gasten. Thomas Cook België maakt integraal deel uit van Thomas Cook Group Plc, een van de belangrijkste toerisme bedrijven op wereldvlak met een jaarlijkse omzet van £7.8 Miljard (30 September 2015). Binnen de Thomas Cook Group werken er wereldwijd  21.823 werknemers. De groep is actief in 15 landen en is in elk van die landen nummer één of twee (op basis van omzet). De aandelen van de Thomas Cook Group Plc staan genoteerd op de London Stock Exchange (TCG).

Voor meer informatie: www.thomascook.be

Laura Van Waeyenberge

Woordvoerster Thomas Cook

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be