Toenemende vraag doet prijs hotelkamers van Belgische single dalen

Touroperator Neckermann laat singles niet langer volle pot betalen voor hun rondreis

Het stijgend aantal singles in België laat zich voelen in de reisboekingen. Touroperator Neckermann zag het aantal geboekte rondreizen door singles vorig jaar sterk toenemen. Om tegemoet te komen aan die stijgende vraag, verlaagt de reisorganisatie de prijzen van zijn hotelkamers voor rondreizende singles.

                                                                                    ***

Vandaag woont ruim 1 op 5 Belgen alleen. Een leven als single betekent in de praktijk vaak dat je meer betaalt: je betaalt de volle prijs, waar koppels de prijs door twee delen. Dat geldt ook voor reizen. Een hotelkamer heeft een vaste prijs. Wie met twee personen reist, deelt de prijs van de kamer door twee. Wie de kamer alleen reserveert, betaalt dezelfde prijs. Dat probleem lost touroperator Neckermann nu op met een apart aanbod voor singles die op rondreis willen vertrekken.

“Als reisorganisatie kunnen we niet langer om de stijgende groep singles heen. Hun grootste bekommernis is dat ze evenveel betalen voor een hotelkamer als een koppel. Dat prijsverschil werken we vandaag weg bij ons aanbod aan begeleide rondreizen. Rondreizende singles betalen voortaan een lagere prijs voor een hotelkamer.”
Koen van den Bosch, woordvoerder van Neckermann

Vooral jonge singles verkiezen rondreis boven klassieke citytrip

Vooral jonge singles zijn verlekkerd op rondreizen. Ze leren een land kennen door tijdens één reis verschillende steden en regio’s te verkennen. Vooral singles tussen 21 en 30 jaar kiezen dubbel zo vaak voor de formule van een rondreis als voor een klassieke citytrip. Ook bij de singles tussen 31 en 40 jaar zijn rondreizen de populairste reisformule. Vanaf de leeftijd van 50 boeken singles sneller een traditionele reis.

“We willen vooral singles tegemoet komen door geen single supplementen aan te rekenen. Zij kiezen het vaakst voor een rondreis, maar beschikken niet steeds over dezelfde financiële middelen als koppels of oudere singles.”
Koen van den Bosch

Sterrenhotels belangrijk bij rondreis

Uit de boekingscijfers van touroperator Neckermann blijkt verder dat één op drie singles rondreist zonder op voorhand een hotel te boeken. Het merendeel van de singles is weliswaar minder avontuurlijk. Zij plannen hun overnachtingen voor vertrek. Voor 1 op de 3 onder hen zijn comfort en kwaliteit van de hotelaccommodatie daarbij niet onbelangrijk: 8 procent kiest een driesterrenhotel, 18 procent een viersterrenhotel en 10 procent zelfs een vijfsterrenhotel.

“De lagere prijs voor de hotelkamers die we vandaag voor rondreizende singles doorvoeren, is welkom. Ook singles kiezen voor kwaliteit en comfort. Zij hoeven daarvoor  niet langer een hogere prijs te betalen dan koppels. Een speciaal logo voor singles wijst hen de weg naar de prijsvriendelijke hotels.”
Koen van den Bosch


Over Neckermann
Neckermann groeide sinds zijn ontstaan in 1979 uit tot het grootste Belgische reismerk. De touroperator biedt diverse vakantieformules aan tegen de beste prijs/kwaliteit verhouding: van vliegvakanties, autovakanties, wintervakanties en citytrips tot cruises en wereldreizen. Het aanbod gaat van all-invakanties tot last minutes. Wereldwijd staan er 27.000 medewerkers klaar om klanten een onvergetelijke en zorgeloze vakantie te bezorgen. Neckermann België maakt samen met Thomas Cook en Pegase deel uit van Thomas Cook Group plc, één van de grootste reisconcerns ter wereld.
Voor meer informatie: www.neckermann.be

Koen van den Bosch

Woordvoerder, Neckermann

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be