Uitspraak rechter bevestigt Vlaams EnergieBedrijf in zijn rol

Gisteren deed de rechtbank van koophandel van Brussel uitspraak in de zaak die EDF Luminus tegen het Vlaams EnergieBedrijf had aangespannen. De rechter stelt het Vlaams EnergieBedrijf in het gelijk over de grond van de zaak. Het Vlaams EnergieBedrijf reageert tevreden en kijkt vooruit.

 

De rechter stelde het Vlaams EnergieBedrijf in het gelijk over de grond van de zaak.

“We geloven dat het businessmodel en de rol van het Vlaams EnergieBedrijf solide is en zich onderscheidt van dat van de andere spelers. Vanuit dat opzicht ligt deze uitspraak in de lijn der verwachtingen. Het VEB bundelt de energiebehoeften van overheden en brengt deze als aankoopcentrale naar de markt. Voor de levering van elektriciteit en gas doen we dat al 2 jaar met een sterk toenemende klantenbasis. Het kernidee daarbij is steeds de ontzorging en efficiëntie in energiebeheer in een zeer brede zin. Dit gaat van energie aankopen op de kortetermijnmarkt, administratieve vereenvoudiging tot en met het helpen realiseren van energie-efficiëntieprojecten die het verschil maken. We zijn tevreden dat de rechtbank onze manier van werken onderschrijft.”
Bart Huybrechts, Voorzitter van het Vlaams EnergieBedrijf.

De rechter vraagt wel dat het Vlaams EnergieBedrijf in de toekomst omzichtiger omspringt met zijn marketing.  

In de zaak van ENGIE tegen de Voorkempen, klant van het Vlaams EnergieBedrijf, werd de werkwijze van Voorkempen om te kiezen voor het Vlaams EnergieBedrijf integraal bevestigd.

Met deze uitspraken is er duidelijkheid voor diegenen voor wie de rol van het Vlaams EnergieBedrijf nog niet duidelijk was.

“Dankzij beide positieve uitspraken, kan het Vlaams EnergieBedrijf zich nu verder concentreren op het maximaal ontzorgen van haar klanten.”
Bart Huybrechts

Dit jaar (2017) verdubbelt de omzet van het Vlaams EnergieBedrijf ten opzichte van 2016. En op basis van de nu al ondertekende contracten zal die omzet in 2018 verder toenemen. Vandaag zijn al bijna 200 overheidsorganisaties klant bij het VEB.

 

 

Over het Vlaams EnergieBedrijf
Het Vlaams EnergieBedrijf heeft als missie de publieke sector op vlak van energie te ontzorgen, duurzamer en efficiënter te maken. Ten eerste door centraal en efficiënter energie aan te kopen. Ten tweede door energiedata te centraliseren en ermee aan de slag te gaan. Ten slotte door publieke diensten te begeleiden om efficiënter om te springen met hun energie.

Bart Huybrechts

Voorzitter Vlaams Energiebedrijf

Jochem Goovaerts

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be