Vermogensbegeleider Fortuna Financial Group groeit in 2016 met 13,6%

Overname van verzekeringsportefeuilles doet omzet met 1.000.000 euro stijgen

Vermogensbegeleider Fortuna Financial Group heeft er een sterk 2016 opzitten: het voorbije jaar zag de groep zijn omzet met meer dan 13% toenemen tot 8 miljoen euro. Die groei dankt Fortuna Financial Group aan de overname van meerdere portefeuilles beleggingsverzekeringen, waarvan die van Optima de bekendste is. Ook in 2017 plant Fortuna Financial Group overnames. Frank Peeraer, CEO van Fortuna Financial Group: “Veel kleinere makelaars zullen het komende jaar hun beleggingsportefeuille willen overlaten.”

                                                                          ***

Er is al een tijdje een consolidatiegolf bezig in de sector, maar Fortuna Financial Group verwacht dit jaar een echte piek. De gemiddelde makelaar heeft 2 à 3 medewerkers in dienst met een leeftijd boven de 55 jaar. Voor die kantoren betekenen de vele extra wettelijke verplichtingen van de overheid de genadeslag.

“De extra regels die de overheid makelaars oplegt, brengen extra investeringen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan extra personeel om witwaspraktijken op te sporen. Of iemand die precies kan aantonen dat we de privacy van de klant respecteren. Al die regeltjes maken de kleine kantoren tot overnameprooien van grotere spelers zoals Fortuna Financial Group.”
Frank Peeraer, CEO van Fortuna Financial Group

Verdubbelen qua omzet

Fortuna Financial Group groeide sinds 2001 elk jaar met 5% tot een omzet van 7 miljoen euro eind 2015. Die groei was puur organisch. De volgende vijf jaar wil het bedrijf zijn omzet verdubbelen. Overnames zijn de enige manier om die groeiambities te verwezenlijken.

“Makelaars die vandaag geen overnames doen, zullen de boot de komende jaren missen. We bouwden in 15 jaar gestaag aan onze groei. Vandaag beschikken we daardoor over voldoende financiële middelen om die overnames te realiseren. We plannen net als in 2016 overnames van kleinere makelaars in Vlaanderen om onze omzet substantieel te laten groeien de volgende 5 jaar.”
Frank Peeraer

Over Fortuna Financial Group
Fortuna Financial Group NV werd opgericht in 2001 als onafhankelijk financieel tussenpersoon door Frank Peeraer en Jan De Punt. Zij zijn vooral gekend om hun op maat gesneden vermogensbegeleiding van de beste fondsen via beleggingsverzekeringen. Het bedrijf is gevestigd aan de Van Meterenkaai nummer 4, de geboorteplaats van de Antwerpse havenkunstenaar Eugeen Van Mieghem.
Voor meer informatie: http://www.fortunafg.com of Fortuna Financial Group's newsroom
 

Bert Bouserie

PR Consultant, Bepublic

Frank Peeraer

CEO, Fortuna Financial Group

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be