Vijf nieuwe laureaten bekroond tot Best Managed Company

Golazo, Soudal Group, Easyfairs, Thomas & Piron en Exki erkend om leiderschap

Een zeskoppige, onafhankelijke jury onder leiding van Françoise Chombar, CEO en medeoprichtster van Melexis, heeft twaalf ondernemingen erkend om hun klare strategie, uitgesproken expertise, gedrevenheid en uitmuntende financiële prestaties. Dat deden zij in het kader van de tweede editie van ‘Best Managed Companies’ in België. Voortaan mogen het Limburgse Golazo, de Brusselse bedrijven Easyfairs en Exki, het Turnhoutse Soudal en het Ardeense Thomas & Piron het kwaliteitslabel dragen. De zeven laureaten van vorig jaar wisten de jury opnieuw te overtuigen en mogen hun titel uit 2018 behouden.

Deloitte Private en Econopolis zoeken sinds 2018 naar verborgen parels in het Belgisch ondernemerslandschap. Voor de tweede editie dit jaar partneren zij met de KU Leuven. De jury bestond dit jaar naast Chombar uit academicus Koenraad Debackere en de bekende ondernemers Geert Noels, Rik Jacob, Rik Vera en Yves Noël. De bedrijven werden onderworpen aan een strenge en onafhankelijke selectieprocedure, waarbij vooral de management bekwaamheid en de management praktijken van een bedrijf beoordeeld worden.   

“We vinden het belangrijk om in onze zoektocht naar succesvolle Belgische bedrijven zowel academici als ondernemers in te schakelen. Met deze jury hebben we zes ervaringsdeskundigen verzameld uit diverse sectoren die met hun voeten in de realiteit staan en een brede kijk hebben op wat een bedrijf succesvol maakt. De winnaars van vandaag erkennen het belang van te investeren in innovatie, zij vertonen uitzonderlijk leiderschap en zijn gedreven om groei te stimuleren. Dit geeft hen een stapje voor op de concurrentie.”
Nikolaas Tahon, Managing Partner Deloitte Private 


12 bedrijven uit 7 provincies mogen zich Best Managed Company noemen

In 2018 ontvingen de bedrijven CE+T, EASI, E.D.&A., LVD Company, Protime, Vanbreda Risk & Benefits en Vandersanden Group het kwaliteitslabel Belgium Best Managed Company. Zij sloegen erin om een heldere strategie, sterke competenties, betrokkenheid bij het bedrijf en duurzame groei te combineren en mochten daarom het kwaliteitslabel een jaar lang dragen. Die zeven laureaten wisten in de tweede editie van Belgium Best Managed Companies hun titel met succes te verlengen. Zij krijgen het komende jaar het gezelschap van vijf nieuwe laureaten.

We zijn blij dat onze laureaten van 2018 opnieuw hebben bewezen dat ze een stevig bedrijf zijn dat duurzaam groeit. Maar zeker ook dat we in onze tweede editie 5 nieuwe laureaten vonden en dat in meer provincies.  Zo telt de provincie Antwerpen vandaag vier bedrijven met het Best Managed Companies-label, Limburg en Brussel twee ondernemingen en Luxemburg, West-Vlaanderen, Waals-Brabant en Luik elk één onderneming.”
Nikolaas Tahon

Antwerpen (3)

Soudal Group, Vanbreda Risk & Benefits, Protime, E.D.&A.

Limburg (2)

Golazo, Vandersanden Group

Brussel (2)

Easyfairs, Exki

West-Vlaanderen (1)

LVD Company

Waals-Brabant (1)

Easi

Luik (1)

CE+T

Luxemburg (1)

Thomas & Piron

 

* in vet de nieuwe laureaten uit 2019


Over Best Managed Company
In 2017 lanceerde Deloitte Private in samenwerking met Econopolis Belgium Best Managed Companies. Dit programma wil begeleiding en erkenning bieden aan Belgische privébedrijven onder particuliere zeggenschap die uitstekende resultaten behalen.

Met behulp van het wereldwijd beproefde framework worden de leiderschapskwaliteiten en -praktijken van de bedrijven op het gebied van strategie, talent, gedrevenheid en financiële performantie beoordeeld. Bedrijven die deelnemen aan het programma halen een omzet van meer dan 10 miljoen euro. Ze zijn al minstens 5 jaar actief, tellen meer dan 25 voltijdse werknemers, en hebben een meerderheidsparticipatie (> 60%) in handen van een Belgische ingezetene, persoon of entiteit. Ook moet de hoofdzetel of een belangrijk beslissingscentrum van het bedrijf zich in België bevinden. De ondernemingen moeten tevens in ieder opzicht voldoen aan de wettelijke, fiscale en ethische voorschriften.

Het is de bedoeling dat het label 'Best Managed Companies' uitgroeit tot een internationaal label van kwaliteit en uitmuntendheid. Het programma werd 26 jaar geleden in Canada ontwikkeld en al uitgerold in Chili, Ierland, Mexico, Nederland. Binnenkort wordt het ook gelanceerd in Australië, Frankrijk, de VS, het VK, Duitsland, de Scandinavische landen, Schotland, China, Japan en meer.

Deloitte in België
Deloitte is met meer dan 4.000 medewerkers en 12 kantoren in België de grootste organisatie op het gebied van audit, accounting, juridisch en belastingadvies, consulting en financial advisory services.

Onze dienstverlening richt zich zowel naar de grootste nationale en internationale ondernemingen als naar kmo’s, de publieke sector en non-profit organisaties. Deloitte België is een onafhankelijke en zelfstandige organisatie en een member firm van Deloitte Touche Tohmatsu Limited. Voor het boekjaar 2018 werd een omzet gerealiseerd van 510 miljoen euro.

Deloitte Belgium CVBA is de Belgische verbonden onderneming van Deloitte NWE LLP, een lid van Deloitte Touche Tohmatsu Limited die zich richt op de hoogste kwaliteit bij het leveren van professionele dienstverlening en advies. De dienstverlening is gebaseerd op een wereldwijde strategie voor meer dan 150 landen. Daartoe is de expertise beschikbaar van meer dan 286.000 professionals in alle werelddelen. Voor het boekjaar 2018 bedroeg de omzet meer dan 43.2 miljard US-dollar.

Deloitte verwijst naar een Deloitte member firm, één of meerdere verbonden vennootschappen, of Deloitte Touche Tohmatsu Limited, dat een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is in de UK (“DTTL”)DTTL en haar member firms zijn elk een juridisch aparte en zelfstandige eenheid. DTTL (ook wel “Deloitte Global” genoemd) levert geen diensten aan cliënten. Bezoek http://www.deloitte.com/about voor een meer gedetailleerde beschrijving van de wettelijke structuur van DTTL en haar member firms.

Isabel Box

Marketing & Communications Manager

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be