Vlaams Radiokoor brengt bekende kerstliedjes tijdens kerstvakantie in alle huiskamers

Koor wil met digitaal kerstconcert Belg bedanken én hart onder de riem steken

Het Vlaams Radiokoor brengt vanaf donderdag 24 december een digitaal kerstconcert in de Belgische huiskamers. Het ensemble zingt a capella een selectie van 10 populaire, hedendaagse Christmas carols, zoals Have Yourself A Merry Little Christmas en Jingle Bell Rock. Verschillende liedjesteksten komen op voorhand online, zodat iedereen vanuit zijn luie zetel kan meezingen. En dat de hele kerstvakantie lang, want het concert blijft tot 3 januari online staan. Tijdens het concert zorgen lichtjes, winterse sfeerbeelden en warme kerstwensen voor feeërieke familiemomenten in ieders living tijdens de laatste dagen van dit jaar. 

Kerstavond zal er in veel families heel anders uitzien dan normaal. Vier Belgische tv-zenders bundelden al de krachten om de Belg toch een gezellig familiemoment voor de buis te bezorgen. Maar wie voor of na die uitzending nog een extra kippenvelmoment met muziek wil, kan afstemmen op de mini-kerstshow van het Vlaams Radiokoor. 

Populaire kerstliedjes a capella

De rode draad doorheen de kerstspecial zijn 10 populaire, moderne Christmas carols, die het koor a capella zal brengen. Komen onder andere aan bod: Have Yourself A Merry Little Christmas van Hugh Martin, Jingle Bell Rock van Bobby Helms en The Christmas Song van Mel Tomme. Lichtjes, winterse sfeerbeelden en kerstdecoratie maken de warme sfeer compleet. In de mini-show maken de zangers en zangeressen van het koor ook hun nieuwjaarswensen voor alle Belgen over. Het koor wil met het concert alle Belgen een hart onder de riem steken en ons 2020 - ondanks alle beperkingen - in schoonheid laten afsluiten.

Dit concert is onze manier om iedereen te bedanken die zich inzet om samen het virus klein te krijgen en in beperkte kring Kerst vieren. We willen een positief gevoel in de huiskamer brengen. Mensen kunnen de muziek opzetten als achtergrond tijdens de feestdis of de meezingnummers gebruiken als soundtrack voor de feestdagen. Iedereen kent de kerstsongs die we brengen, en dat brengt ambiance en gezelligheid in de huiskamers.

Joris Derder, dirigent kerstspecial Vlaams Radiokoor

Concert voor 11.11.11

Het concert is helemaal gratis. De kerststream komt op 24 december online en zal beschikbaar blijven op de digitale kanalen van het Vlaams Radiokoor tot 3 januari. Wie wil, kan ook een gift doen die rechtstreeks naar 11.11.11 gaat. 

Het Radiokoor zet zich elk jaar in voor een goed doel. We vinden het belangrijk om dat ook in deze uitzonderlijke tijden te blijven doen. De kerststream is ons gratis cadeau onder de kerstboom, en we hopen dat veel mensen op hun beurt ook een financieel cadeautje onder de 11.11.11-kerstboom leggen en een donatie doen ten voordele van hun Changemakers campagne.

Bart Van Reyn, muziekdirecteur Vlaams Radiokoor

 

Het concert werd opgenomen in de Jezuïetenkerk in Lier, die voor de gelegenheid tot opnamestudio werd omgetoverd. 

Tot slot nog een opvallend feit: de dirigent van dienst is Joris Derder, zelf ook baritonzanger in het koor. Hij dirigeert tijdens het concert dus zijn eigen collega’s.

***

Over het Vlaams Radiokoor

Sinds 1937 is het Vlaams Radiokoor een referentie voor vocale muziek in Vlaanderen en Europa. De stem is de ultieme vertolker van onze emoties, en het Vlaams Radiokoor is een van haar grootste ambassadeurs. Sinds seizoen 19-20 heeft Bart Van Reyn de leiding over het Radiokoor als muziekdirecteur. De gedeelde passie voor vocaal repertoire, van barok tot hedendaags, het geloof in de stem als ultieme vertolker van onze emoties, en het streven om ons vocaal erfgoed toegankelijk te maken voor zangers en publiek zijn wat ensemble en dirigent verbindt.

 

 

Vlaams Radiokoor Kerst - teaser.mp4

MP4 - 102 Mb

Arno Creve

PR Consultant, Bepublic

Sonja Kouchoutina

PR Contact, Vlaams Radiokoor

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be