Voetbalbond laat supporters deze zomer ontdekken welke Rode Duivel ze zijn

Online test ‘Welke Duivel ben je?’ checkt hoeveel Hazard, De Bruyne of Lukaku er in supporters verstopt zit

De Belgische Voetbalbond lanceert op zijn website de test ‘Welke Duivel ben je?’. De online test matcht tijdens de zomervakantie supporters met de Rode Duivels waar ze het meest op lijken. De matchmaker legt de antwoorden op 23 eenvoudige meerkeuzevragen naast die van de 35 Rode Duivels die het afgelopen seizoen voor onze nationale ploeg speelden. De speler waarmee je de meeste interesses deelt, staat bovenaan je lijstje. Wie deelneemt, maakt meteen ook kans op een gesigneerd shirt van zijn of haar speler.

Ben je een fervent gamer, ben je een modefreak, eet je graag sushi of smaakt een goede steak met friet je meer? Het zijn slechts enkele vragen waarmee de Belgische Voetbalbond je op basis van je favoriete hobby’s, reisbestemmingen en lievelingseten vergelijkt met onze Rode Duivels. Dat is een ideale afleiding nu het Europees Kampioenschap verschuift naar 2021.

“Normaal zouden we vandaag onze Rode Duivels op de voet volgen tijdens het Europees Kampioenschap. Om de pijn wat te verzachten, hebben we een online test ontwikkeld om onze supporters onze nationale voetbalhelden beter te leren kennen naast het veld.”
Manu Leroy, Directeur Marketing & Communication bij de Belgische Voetbalbond 

Voetbalbond speelt deze zomer voor matchmaker

De KBVB wil na de #HomeGames de Belgische voetbalfans een extra dosis fun en entertainment bieden in deze dagen zonder nationaal voetbal. Waar de Voetbalbond de supporters met de #HomeGames de carrière van de Rode Duivels al beter leerde kennen, gaat het nu een stapje verder. Met de online matchmaker leren de fans nu ook de interesses naast het voetbalveld van onze nationale voetbalhelden kennen. 

De Voetbalbond werkte voor de matchmaker ‘Welke Duivel ben je?’ samen met het marktonderzoeksbureau IVOX. De 35 Rode Duivels die het afgelopen jaar voor de nationale ploeg geselecteerd werden, hebben in juni een set van 23 vragen beantwoord. Op basis van hun antwoorden, matcht de test de Belgische voetbalsupporters met onze nationale voetbalhelden. 

Voetbalsupporters kunnen tijdens de zomermaanden juli en augustus meespelen met de test ‘Welke Duivel ben je?’ op de website van de Voetbalbond www.rbfa.be. Daarna kunnen ze hun resultaat delen via sociale media. Zo maken ze kans op een gesigneerd voetbalshirt van alle Rode Duivels.

Bert Bouserie

Bepublic

Stefan Van Loock

Press & media officer Belgian Red Flames en Belgian Red Devils, Royal Belgian FA

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be