Voetbalbond schakelt stand-upcomedian Erhan Demirci in om nationale futsallers aan ticket voor EK 2022 te helpen

Herentals is decor voor eerste fase kwalificatiecampagne Belgische nationale futsalploeg

De Futsal Red Devils trappen van woensdag 29 januari tot zaterdag 1 februari hun kwalifcatiecampagne voor het Europees Kampioenschap 2022 in Nederland af. Dat doen ze in het Sportcentrum Sport Vlaanderen in Herentals tegen Armenië, Schotland en Montenegro. Om de nationale futsallers op weg te zetten naar het EK 2022 roept de Voetbalbond supporters op massaal af te zakken naar Herentals. De Voetbalbond schakelt daarvoor onder andere de komiek Erhan Demirci in. Hij maakt samen met futsalduivel Steven Dillien de Belgische supporters warm voor het spectaculaire futsal met een ludiek filmpje. Op de slotdag van het vierlandentoernooi huldigt de KBVB ook haar recordinternational Karim Chaïbaï. Herentals vormt zo het decor van een groot driedaags futsalfeest.

Na de gemiste kwalificatie voor het WK 2020, dat in september plaatsvindt in Litouwen, focussen de futsalduivels zich op een ticket voor het EK 2022 in Nederland. UEFA stak die kwalificatiecampagne in een nieuw kleedje: een eerste kwalificatieronde met minitoernooien in januari en februari 2020 wordt gevolgd door een groepsfase met uit- en thuiswedstrijden begin 2021 voor de Europese nationale futsalteams. De Belgische nationale futsallers geven in Herentals op woensdag 29 januari Armenië partij, op donderdag 30 januari Schotland en op zaterdag 1 februari sluiten ze de eerste fase van hun kwalificatiecampagne af met een match tegen Montenegro. 

“Ik ben blij dat we onze kwalificatiecampagne in eigen land kunnen beginnen. Dat vergroot onze kansen om als groepswinnaar door te stoten naar de volgende ronde. Als dat niet lukt, moeten we ons als één van de negen runners-up of één van de vijf beste derdes proberen te plaatsen via de play-offs in april 2020. In februari 2021 zetten we onze kwalificatiecampagne dan verder met zes speeldagen (uit en thuis) tot en met september 2021.” 
Karim Bachar, bondscoach ad interim van de Futsal Red Devils

Komiek Erhan Demirci leert Belg wat futsal is

Futsal is de enige indoorvariant van ons voetbal die UEFA en FIFA erkennen. Er wordt vijf tegen vijf gespeeld met heel technisch en spectaculair spel als resultaat. België is een van de pioniers van futsal in Europa. Zo waren we erbij op de eerste drie WK’s in 1989, 1992 en 1996. Maar de Belgische voetbalsupporter kent voornamelijk de Rode Duivels en Red Flames. De Futsal Red Devils en Futsal Red Flames zijn minder bekend bij het grote publiek. Daarom trok de Belgische Voetbalbond samen met stand-upcomedian Erhan Demirci en speler Steven Dillien van het nationale futsalteam de straat op in Herentals. Het doel: futsal dichter bij de Belg brengen en supporters warm maken voor het kwalificatietoernooi in Herentals. Met een grappig filmpje als resultaat.

“Door een dergelijk kwalificatietornooi Futsal in ons eigen land te organiseren vergroot uiteraard de kans op een goed resultaat richting het EK 2022. Het is tevens een ideaal moment om Futsal in België bij het grote publiek als een spectaculaire sport te promoten. Vandaag lopen er op de Belgische futsalvelden reeds 16.500 spelers rond. We nemen allerlei initiatieven zoals beschreven in ons Masterplan Futsal 2017-2020 om dit aantal de komende jaren te doen stijgen. We zetten hierbij ook in op een verdere professionalisering van de werking van onze nationale Futsalteams (A-ploeg, jeugd en vrouwen) en hopen daar de komende jaren de vruchten van te plukken via deelnames aan EK’s en WK’s.” 
Bob Browaeys, technisch coördinator Futsal van de KBVB

Feest voor afscheid recordinternational Karim Chaïbaï

Tot slot grijpt de Voetbalbond het vierlandentoernooi in Herentals eind januari aan om zijn recordinternational Karim Chaïbaï te huldigen. Chaïbaï nam eind 2019 afscheid van de nationale futsalploeg. Hij is tot op vandaag recordinternational, met 68 goals in 145 caps. De ex-international wordt gehuldigd voor de aftrap van de wedstrijd tegen Montenegro op zaterdag 1 februari .

Elk van de drie speeldagen heeft twee wedstrijden, waaronder een van België. Met een ticket genieten supporters automatisch van twee wedstrijden. Tickets kosten € 10 en zijn te verkrijgen via de website van de Voetbalbond (www.rbfa.be). 

Speelschema Futsal Red Devils op het vierlandentoernooi in Herentals (Vorselaarsebaan 60, 2200 Herentals)

  • Speeldag 1: woensdag 29 januari 2020 – 17.30 u. Montenegro - Schotland en 20.30 u. Armenië – België
  • Speeldag 2: donderdag 30 januari 2020 – 17.30 u. Armenië - Montenegro en 20.30 u. België – Schotland
  • Speeldag 3: zaterdag 1 februari 2020 – 14.30 u. Schotland - Armenië en 17.30 u. België – Montenegro

Noot voor de pers
Accreditatie voor dit toernooi is verplicht. Gelieve jullie aanwezigheid te bevestigen bij Pierre Cornez via pco@rbfa.be of telefonisch via 0496/35.15.56 en dit ten laatste op maandag 27 januari.

Stand-upcomedian Erhan Demirci brengt futsal dichter bij de Belg

MP4 - 145 Mb

Pierre Cornez

Press officer, KBVB

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be