Voetbalbond verhuist fandorp van Atomium naar Koning Boudewijnstadion

Rode Duivels willen fans dichterbij zich bij interlands tegen Kazachstan en Schotland

  • Deuren open vanaf 18u30

  • Minder file om stadion binnen te raken

  • Panna-veld en andere voetbalanimaties, dj-sets en meer eet- en drankstanden

  • We vieren de Honderdste cap van Eden Hazard


Voor de interlands op zaterdag 8 juni tegen Kazachstan en dinsdag 11 juni tegen Schotland, verhuist de Voetbalbond het fandorp van het Atomium naar het Koning Boudewijnstadion. Dat doet de KBVB om de fans nog dichter bij de Rode Duivels te betrekken. Niet alleen tijdens de match, maar ook voor de match en tijdens de rust. Supporters zijn vanaf 18u30 welkom in het fandorp in het stadion en kunnen er genieten van tal van voetbalattracties en dj-sets. Zo voelen alle fans zich meteen thuis bij hun voetbalidolen. Als deze test in de smaak valt bij de fans, herhaalt de KBVB deze formule ook voor de andere thuiswedstrijden.

Voetbal is genieten: voor, tijdens en na de match

Sinds september 2018 zijn de Rode Duivels onafgebroken het nummer één van de wereld. Dat neemt niet weg dat onze voetbalsterren een speciale band hebben met hun supporters, zeker na de WK-gekte en de fantastische viering op de Grote Markt in Brussel. Ze willen die band opnieuw aanhalen. Niet alleen tijdens de match, maar ook voor het eerste fluitsignaal. Daarom verwelkomt de KBVB de supporters van de Duivels de komende twee wedstrijden graag al massaal vanaf 18u30 in het stadion.

Het nieuwe fandorp, dat ruim tweeënhalf uur voor de aftrap de deuren opent, moet er in de eerste plaats voor zorgen dat de Belgische voetballiefhebbers vlot het stadion binnenstromen. Daarna kunnen de supporters hun eigen voetbaltalenten showen in verschillende attracties zoals panna-veldjes, en dat onder andere op de beats van de DJ’s van Tarmac. Rond 19u45 starten de festiviteiten in de tribune zélf met een DJ-set van Maarten & Dorothée van Qmusic. Zij geven ook tijdens de rust het beste van zichzelf.

Eden Hazard organiseert happy hour voor 100ste cap

De wedstrijd tegen Kazachstan op zaterdag 8 juni is nog om een andere reden speciaal: we vieren dan de honderdste interland van Eden Hazard. Daarom trakteert de kapitein de eerste duizend fans voor de aftrap op bier en cola.

Tot slot, zullen de supporters net voor de wedstrijd het stadion in vuur en vlam zetten: op de tonen van ‘Freed from Desire’, het lied dat na elke goal van de Duivels op het WK in Rusland uit de boxen knalde, zullen duizenden vlaggetjes het stadion rood kleuren. Tijdens de match tegen Kazachstan zal 1895, de officiële supportersclub van de Belgische nationale ploeg, uitpakken met een tifo om de captain te bedanken.  

“We beseffen dat het Koning Boudewijnstadion helaas niet het meest moderne stadion is, maar een wedstrijd van de Rode Duivels is en blijft speciaal. Daarom willen we er alles aan doen om de fans zo goed mogelijk te verwelkomen zodat de sfeer van voor de aftrap goed zit. We zijn blij dat we daarvoor ook op de steun van de superfans van 1895 kunnen rekenen. Dit is een eerste test, we zijn dan ook benieuwd naar de feedback van onze supporters.”
Manu Leroy, Marketing Director bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Wie zin heeft om mee te vieren: voor de wedstrijden tegen Kazachstan (zaterdag 8 juni) en Schotland (dinsdag 11 juni) zijn nog tickets beschikbaar via www.belgianfootball.be.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be