Voetbalbond warmt fans al tegen Wales op voor het WK

Oscar and the Wolf als gangmaker voor feestje tijdens uitwuifmatch Rode Duivels voor Qatar

De Koninklijke Belgische Voetbalbond brengt z’n fans donderdag tegen Wales al helemaal in de WK-sfeer. De match in het kader van de Nations League is dan ook de laatste match van de Rode Duivels op Belgische bodem voor het WK in Qatar. Op weg naar de match brengt een carpooltestproject al voor de nodige sfeer, in en rond het stadion brengen tal van voetbalattracties en randanimaties de nodige animo en net voor de aftrap huldigt de KBVB ex-WK-helden Vincent Kompany, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé. Als klap op de vuurpijl trapt Oscar and the Wolf na de wedstrijd de afterparty op gang met een liveversie van het officiële WK-lied Warrior.

De laatste thuiswedstrijd van de Rode Duivels in de Nations League belooft een speciale avond te worden voor de fans. De voetbalbond maakt er als vanouds een sfeervolle uitwuifmatch van. In en rond het stadion warmen de traditionele supportersanimaties de fans op voor de match. De Rode Duivels draven op in hun gloednieuwe, vlammende WK-shirts en na afloop brengt Oscar and the Wolf het supporterslegioen in hogere WK-sferen met het officiële WK-lied.

“Voor onze fans is het een laatste gelegenheid om hun helden in België aan het werk te zien. En dat voor de allereerste keer in de officiële WK-outfit. Daarbij pikken ze nog een live song van Max Colombie met Oscar and the Wolf mee. Zo horen ze ons WK-lied voor Qatar live en kunnen ze samen met de andere duizenden supporters in het stadion genieten en al wegdromen van het WK binnen twee maanden start.”
Manu Leroy, Director Marketing & Communications bij de KBVB

Carpooltest om auto’s naar en om stadion te verminderen

Niet alleen tijdens en na de match, maar ook op weg naar de match, helpt de KBVB de fans al een extra WK-sfeer te creëren. De voetbalbond zet tijdens de Europese week van de Mobiliteit een proefproject op in samenwerking met de Belgische vzw Mpact om carpoolen tussen supporters aan te moedigen. Doel is om de verkeersdrukte naar en rond het Koning Boudewijnstadion te verminderen. Maar het proefproject zorgt er dus ook voor dat het WK-feestje al op weg naar de match tegen Wales kan beginnen.

“Supporters kunnen een lift scoren naar Brussel of zelf vrije zitjes in hun wagen aanbieden aan andere fans. Op die manier willen we de wagens naar en rond het stadion verminderen. Als dit project succesvol is, willen we het carpoolen tussen onze fans voor alle thuismatchen van onze nationale elftallen aanmoedigen met een gratis carpoolplatform. Op die manier dragen we als grootste sportfederatie van het land bij om de mobiliteitsgewoonten in België te veranderen.” ​ ​ ​ ​ ​
Géraldine Heinen, Football & Social Responsibility Advisor van de KBVB

Wie de Rode Duivels en Oscar and the Wolf live aan het werk wil zien, kan nog tickets kopen voor de wedstrijd tot donderdag 22 september tot 18u30 via de RBFA-app of de website van de KBVB. Wie naar de match wil carpoolen, kan dat doen door zich te registreren op Carpool.be - Rij samen via Mpact!
Ontdek hier alle praktische info in verband met deze wedstrijd.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be