Voetbalbond zoekt hét voetbalicoon uit 125-jarige geschiedenis voor titel van Ultimate Icon

Duizenden fans hebben voorbije maand al stem uitgebracht voor beste team en bondscoach

De Koninklijke Belgische Voetbalbond start vanaf 16 december de zoektocht naar het ultieme voetbalicoon uit de vaderlandse voetbalgeschiedenis. Niet alleen (ex-)Rode Duivels kunnen de titel van Ultimate Icon in de wacht slepen, maar ook een selectie van (ex-)Red Flames, futsalinternationals en alle bondscoaches die met hen ooit een EK of WK coachten in het veldvoetbal of het futsal. De fans bepalen net als bij het Icons Team via een online stemming wie hét Ultimate Icon wordt en één fan krijgt net als de winnaar een gepersonaliseerde Ultimate Icon-medaille.

De Voetbalbond daagt de voetballiefhebbers en de leden van Fanclub 1895 voor de tweede maal uit om een aartsmoeilijke keuze te maken. Na de samenstelling van het Icons Team wil de KBVB nu met hen op zoek gaan naar wie hét icoon is uit de spectaculaire geschiedenis van haar nationale teams.

“Een team samenstellen uit alle ex-Rode Duivels, is een moeilijke opdracht. Maar één figuur kiezen uit het lijstje van spelers, speelsters en bondscoaches die zowel op onze velden als in onze zalen schitterden of nog schitteren, is een nog grotere uitdaging.”
Stefan Van Loock, persattaché van de Red Flames en de Rode Duivels en auteur van het KBVB-jubileumboek “1895, 125 jaar ontroerend erfgoed”

1895-stemmen tellen dubbel
Elke voetballiefhebber van het land kan online zijn stem uitbrengen via rbfa.be/icon, maar de stemmen van de leden van 1895 Official Belgian Fan Club, de overkoepelende supportersclub van onze nationale elftallen, tellen dubbel.

“In 1995 won RBFA Legend Paul Van Himst de Gouden Schoen van de Eeuw naar aanleiding van de viering van 100 jaar KBVB. Nu is het kransje aan kanshebbers, gebaseerd op onze Legends Club die we in september voorstelden, veel groter en zullen de stemmen van onze trouwste supporters doorslaggevend zijn.”
Stefan Van Loock, persattaché van de Red Flames en de Rode Duivels

Duizenden Icons Teams samengesteld
De verkiezing van het ‘125 years Ultimate Icon’ loopt af op 10 januari. Wie zijn Icons Team wil doorgeven én kans maken op een shirt gesigneerd door een echte Belgische voetballegende moet dat echter al voor 1 januari doen. Duizenden supporters stelden intussen hun Icons Team samen. Ook een aantal nog actieve- en voormalige Rode Duivels hebben dat gedaan. Zo kiest Daniel Van Buyten voor Jan Ceulemans als spits en voor Michel Preud’homme in doel, selecteert Filip De Wilde voor het middenveld Ludo Coeck en Julien Cools. Nacer Chadli geeft bondscoach Roberto Martinez en Vincent Kompany een extra stem, Axel Witsel gaat voor zijn ex-ploegmaat Marouane Fellaini en de legendarische Eric Gerets.

De KBVB roept iedereen op om te stemmen. Wie dat nog niet deed voor het Icons Team kan dat tot en met 31 december op www.rbfa.be/iconsteam en voor dé figuur van onze nationale voetbalteams tot 10 januari op www.rbfa.be/icon.

Pierre Cornez

Press Officer RBFA

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be