Voor het eerst Belg als voorzitter van CENELEC

Dany Sturtewagen vergroot Belgische invloed in elektrotechnische normalisatie

CENELEC, het Europees comité van elektrotechnische normalisatie, heeft Dany Sturtewagen verkozen tot nieuwe voorzitter. Sturtewagen, directeur Corporate Affairs bij Niko Group, wil er de komende drie jaar op Europees niveau op inzetten om de normalisatie van systemen (waar elektrotechniek en ICT met elkaar connecteren) te helpen verbeteren. Het is de eerste keer dat een Belg voorzitter van de Europese koepelorganisatie wordt.

Tijdens de algemene vergadering in Edinburgh is de nieuwe voorzitter van CENELEC verkozen door de 34 landen die deel uitmaken van de organisatie. Een heuse verantwoordelijkheid voor Dany Sturtewagen, want CENELEC speelt een belangrijke rol voor de Europese consument. Zo stelt het normen op waaraan elektrische apparaten en huishoudtoestellen binnen Europa moeten voldoen. Dat we in Europa 230V wisselspanning gebruiken, is één van de talloze normen waar CENELEC voor zorgt.

“Normalisatie is een proces waarbij alle betrokkenen onderling afspraken maken. De industrie is en moet daar leidend in blijven, ook op internationaal vlak. Bovendien connecteren elektrotechnische producten en ICT steeds meer met elkaar in het ‘internet of things’. Ook op dat vlak is normering nodig.”
Dany Sturtewagen

Sterkere stem in elektrotechnische sector

In 2016 werd Dany Sturtewagen al verkozen als voorzitter van CECAPI, de vereniging van Europese fabrikanten van elektrisch installatiemateriaal. Met Sturtewagen nu aan het roer van CENELEC zal ons land nu ook een sterkere stem hebben in het Europese beleid van de elektrotechnische sector.

Dankzij de aanstelling kan het Belgische bedrijf Niko, waar Sturtewagen directeur Corporate Affairs is, zich op Europees niveau sterker profileren als specialist in slimme en geconnecteerde technologieën, om minder energie te verbruiken en het lichtcomfort en de veiligheid te verhogen.

 “Als land staan we erom bekend om een consensus te vinden tussen de standpunten van verschillende landen en zo met een eenduidige stem naar buiten te komen. Met CENELEC willen we verder standaarden creëren. Dat zal de handel tussen landen bevorderen en de eengemaakte Europese markt ondersteunen.” 
Dany Sturtewagen

 

‚Äč

Contacteer ons
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.