Vraag naar IT-trainingen vervijfvoudigd op twee jaar tijd

CTG verdubbelt aanbod IT-trainingen in Europa

Sinds 2016 is de vraag naar IT-gerelateerde trainingen in België, vervijfvoudigd. Dat stelt IT-dienstverlener CTG na analyse van de inschrijvingen van zijn trainingen. Opvallend: bedrijven sturen niet alleen hun IT’ers op cursus. Steeds vaker volgen niet-technische medewerkers opleidingen om een basiskennis van IT te krijgen. CTG verdubbelt zijn aanbod IT-trainingen daarom onder andere via partnerships met opleidingsinstituten Business Training en Typografics en exameninstituten iSQi en GASQ.

Uit een rapport van de Oeso bleek onlangs nog dat maar weinig Belgen bijkomende opleidingen volgen. Maar als het gaat om onze IT-kennis, zijn we duidelijk wel gemotiveerd om opleidingen te volgen. Meer zelfs: het aantal trainingen is op twee jaar tijd vervijfvoudigd.

“We hebben in 2018 de helft meer IT-trainingen gegeven dan in 2017. In vergelijking met 2016 gaat het zelfs om een vervijfvoudiging. Bedrijven hechten duidelijk meer en meer belang aan goed opgeleid personeel en investeren in hun IT-vaardigheden.”
Michaël Pilaeten, Learning & Development Manager bij CTG 

Meer dan 200 IT-trainingen

Tot eind 2018 bood CTG bedrijven de keuze uit een 80-tal IT-trainingen. Die trainingen dekten de hele softwarecyclus af: van analyses en behoeftendocumentatie over het ontwikkelen en testen van software tot het beheer en onderhoud ervan. Vanaf 2019 biedt de IT-dienstverlener meer dan 200 IT-trainingen aan. Denk aan extra opleidingen rond IT Service Management en Adobe Software. Dat zal de IT-dienstverlener onder andere doen via partnerships met de organisaties Business Training, Typografics, iSQi en GASQ.

“Typografics is één van de drie officiële Adobe Authorised Training Centres in België. Business Training is een groot trainingsinstituut met een gigantische portfolio aan trainingen. iSQI en GASQ zijn dan weer twee exameninstituten. Zij zullen in exclusiviteit onze examens verzorgen.”
Michaël Pilaeten van CTG

Naast harde IT-kennis, meer aandacht voor soft skills

IT is meer en meer verweven met de dagdagelijkse business. IT-vaardigheden worden onontbeerlijk voor het dagelijkse functioneren op de werkvloer. Dat hebben bedrijven begrepen. Ze laten niet alleen hun IT’ers zich permanent bijscholen. Ook hun andere medewerkers krijgen de kans IT-opleidingen te volgen.

“Medewerkers die geen technisch profiel hebben, willen leren hoe IT-processen werken. IT’ers volgen dan weer opleidingen om hun sociale vaardigheden, de zogenaamde soft skills, te verfijnen. Denk aan communicatie bij IT-projecten of hoe je een brainstorm best aanpakt. Ook die opleidingen kunnen ze voortaan via CTG volgen.”
Michaël Pilaeten

Over CTG
CTG (NASDAQ: CTG) verstrekt specifieke IT-diensten en -oplossingen in diverse takken van het bedrijfsleven, en biedt zo een antwoord op de noden en uitdagingen van klanten in sterk groeiende branches in Noord-Amerika en West-Europa. CTG levert ook strategisch personeel aan belangrijke technologiebedrijven en grote organisaties. Het bedrijf kan bogen op meer dan 50 jaar ervaring en gepatenteerde methodologieën, en heeft een bewezen staat van dienst wat betreft de betrouwbare levering van hoogwaardige, branchespecifieke personeelsdiensten en oplossingen voor zijn klanten. CTG heeft vestigingen in Noord-Amerika, West-Europa en India. De onderneming publiceert regelmatig nieuws en andere belangrijke informatie op www.ctg.com.

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be