VRT, Danone en De Watergroep verminderen autoverplaatsingen met een derde

VRT, Danone en De Watergroep verminderen autoverplaatsingen met een derde

Ruim 4.000 werknemers gebruiken softwareplatform Vaigo voor woon-werkverkeer

Danone, De Watergroep en VRT laten hun personeel vanaf de zomer van dag tot dag kiezen of ze met de auto, de fiets of het openbaar vervoer naar het werk komen. De drie bedrijven willen zo de autoverplaatsingen van hun personeel verminderen. Het personeel hoeft daarbij niet te vrezen voor een foutieve loonberekening. De ruim 4.000 werknemers van de bedrijven organiseren hun woon-werkverkeer voortaan met het softwareplatform Vaigo van start-up Eurides en advieskantoor BDO.

De nood om personeel een echte mobiliteitsoplossing aan te bieden is groot bij onze bedrijven. Dat bewijzen de Vlaamse openbare omroep VRT, Vlaanderens grootste waterbedrijf De Watergroep en internationale voedingsgroep Danone. Eén maand nadat de 750 werknemers van advieskantoor BDO de auto vaker op de oprit laten staan, kiezen er opnieuw drie bedrijven voor het mobiliteitsplatform Vaigo om hun personeel vlot te laten pendelen.

Tot 35% minder autoverplaatsingen bij VRT

De Vlaamse openbare omroep VRT wil zijn woon-werkverkeer verduurzamen en tot 35% minder autoverplaatsingen realiseren. De VRT zet daarom extra in op telewerk en trekt de kaart van alternatieve vervoersmogelijkheden. De meer dan 2.000 medewerkers maken met het mobiliteitsplatform Vaigo vanaf deze zomer zelf simulaties tussen de verschillende mobiliteitskeuzes in functie van hun dagelijkse agenda.

“Steeds minder collega’s kiezen voor een zwart-witoplossing voor hun mobiliteit. Ze willen kunnen variëren in functie van hun persoonlijke situatie of het seizoen en zoeken alternatieven om hun woon-werkverkeer flexibel en duurzaam te organiseren. Dat kan met het mobiliteitsplatform Vaigo.”
Elien Raport, mobiliteitscoördinator bij de VRT

Waaier aan mobiliteitsopties fiscaal en wettelijk correct verlonen

De Watergroep beloont al enkele jaren duurzaam woon-werkverkeer met de fiets. Maar het systeem sloot niet meer aan bij de vraag naar flexibele keuzemogelijkheden van de ruim 1.500 medewerkers. Eenzelfde dynamiek bij voedingsgroep Danone. De keuze uit verschillende vervoersmodi moet aangemoedigd worden en mag geen impact hebben op de loonberekening van de medewerkers – meer nog, alles moet zo optimaal mogelijk berekend worden.

“Onze medewerkers verplaatsen zich dagelijks naar een van onze 34 sites in Vlaanderen. Hoe ze dat doen, mogen ze vanaf juni zelf kiezen. Ze hoeven geen schrik te hebben voor hun loon. Het mobiliteitsplatform Vaigo integreert naadloos met onze applicaties voor de loonberekening en houdt rekening met onze loonmotor zodat alles fiscaal en wettelijk in orde is.”
Bregt Dehairs, verantwoordelijke HR-administratie bij De Watergroep

Welzijn van de medewerkers en planeet gaan hand in hand

Eenzelfde dynamiek bij voedingsgroep Danone. Danone promoot sinds enkele jaren een mobiliteitsplan met flexibele vervoersmogelijkheden met twee doelstellingen: enerzijds het welzijn van de werknemers ondersteunen door de dagelijkse woon-werk reistijd terug te dringen én anderzijds de impact van woon-werk verplaatsingen op het klimaat verlagen. Dit past perfect in de ondernemingsvisie dat de gezondheid van de mens en de planeet onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

De keuze uit verschillende vervoersmodi moet aangemoedigd worden en mag geen impact hebben op de loonberekening van de medewerkers – meer nog, alles moet zo optimaal mogelijk berekend worden.

“Het softwareplatform Vaigo automatiseert de hele administratie om ons personeel slimme mobiliteitsoplossingen aan te bieden. Zo krijgen onze werknemers een ruim aanbod aan mogelijkheden zonder dat ons HR-team extra administratief werk heeft. Dit platform maakt het mogelijk om onze visie ‘One Planet.One Health’ waar te maken.”
Giovanna Rollo Collura, Head of Compensation & Benefits Benelux bij Danone

Over Vaigo
Vaigo, een mobiliteitsplatform ontwikkeld door Eurides onder de vleugels van advieskantoor BDO, helpt bedrijven en organisaties het woon-werkgever van hun werknemers flexibel te organiseren. Het platform combineert alle moderne slimme mobiliteitsdiensten en -formules van vandaag zoals de verschillende fiets-en autodeelsystemen, innovatieve apps of nieuwe abonnementsformules bij de traditionele openbaar vervoerders. Werkgevers maken al deze slimme mobiliteitsalternatieven toegankelijk voor hun personeel zonder extra administratie of foutieve loonberekeningen. Voor meer info: getVaigo.com   

Over BDO
Wij zijn een internationaal opererende adviesorganisatie, met een solide reputatie in financiële dienstverlening (Audit, Corporate Finance, Accounting, Tax & Legal) en ander gespecialiseerd advies, waaronder Strategy & Organisation, People, Interim Management, Digital en Risk. We begeleiden een brede klanten-basis van grote, internationale bedrijven, (familiale) KMO’s tot privépersonen.

De BDO aanpak is integer, hands-on en pragmatisch, resultaats-gericht én met een juiste focus op de noden van de klant. U heeft steeds één direct aanspreekpunt, en uw kantoor bevindt zich in de directe nabijheid.

In België hebben wij ruim 750 Partners en medewerkers verspreid over het hele land. Wij werken vanuit 11 vestigingen in Antwerpen, Brussel Airport, Brussel Centrum (2), Gent, Hasselt, La Hulpe, Liège, Mechelen, Namur-Charleroi en Roeselare.

BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van meer dan 80.000 Partners en medewerkers actief is in 162 landen.

Over meer info: www.bdo.be

Over Eurides
Eurides is een dynamisch groeiend bedrijf, geleid door zaakvoerders met ervaring in grote organisaties en slimme mobiliteit.  
File-stress, ongelukken, klimaatimpact … mobiliteit moet drastisch anders.  Eurides helpt organisaties op weg om de verandering richting slimme mobiliteit bij hun werknemers aan te moedigen en dagdagelijks te beheren. Voor meer info: www.eurides.eu

Over Bepublic