Wellness Kliniek stelt privéziekenhuis ter beschikking in strijd tegen coronavirus

Wellness Kliniek in Genk stelt haar privéziekenhuis ter beschikking voor de opvang van patiënten in de strijd tegen het coronavirus. Het gaat in totaal over onder meer consultatieruimtes, behandelkamers en 25 bedden. Wellness Kliniek schrapte deze week alle operaties en behandelingen om de verspreiding van het coronavirus helpen tegen te gaan. 

Wellness Kliniek voor plastische chirurgie, cosmetische behandelingen en tandheelkundige ingrepen beschikt over een opnamefaciliteit van 15 bedden voor dagopname en 10 bedden in privékamers.
Het stelt die nu volledig ter beschikking aan de Gemeente Genk, de huisartsenposten en het Ziekenhuis Oost-Limburg. 

“We hebben afgelopen maandag meteen beslist dat we in deze uitzonderlijke situatie graag ons steentje willen bijdragen. Als privékliniek vinden we het niet meer dan normaal dat we nu alle hulp en medische infrastructuur ter beschikking stellen. Als de epidemie de komende dagen of weken zou leiden tot een massale opvang van zieken zodat de reguliere ziekenhuizen en medische diensten het niet meer aankunnen, zal Wellness Kliniek alles in het werk stellen om mee te helpen. Met onze infrastructuur willen we het Limburgse ziekenhuispersoneel en de huisartsen bijstaan bij de opvang van patiënten.”

Marly-Ann Spronken, Wellness Kliniek

Wellness Kliniek besliste deze week om alle operaties en behandelingen voor onbepaalde tijd uit te stellen. Het volgt daarmee de aanbeveling van de FOD Volksgezondheid dat ook aan ziekenhuizen vroeg om alle niet-dringende consultaties, onderzoeken en ingrepen op te schorten. Patiënten die deze en de komende weken een afspraak hadden gepland, worden hiervan op de hoogte gebracht. Ingrepen zullen verzet worden, consulten kunnen indien gewenst online via de moderne technologie van e-consults doorgaan.

Geertje Bellers

Wellness Kliniek

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be