Wolters Kluwer België en TOCO gaan samenwerken om ondernemers en accountants beter te helpen met boekhouding

“Elke gebruiker sneller impact laten genereren voor zijn organisatie”

Wolters Kluwer België gaat een samenwerking aan met TOCO. Dit is een Gentse start-up, die een platform aanbiedt dat ondernemers, boekhouders en accountants helpt om hun werk zo efficiënt mogelijk te organiseren en te optimaliseren.

Veel boekhouders, accountants en ondernemers hebben vandaag de dag te maken met een steeds toenemende financiële rompslomp. Dit zorgt voor een gebrek aan structuur. Om dat probleem aan te pakken en de solide gebruikerservaring voor klanten van haar boekhoud-, belasting- en kantoorsoftware uit te breiden, zal Wolters Kluwer België samenwerken met de Gentse start-up TOCO. TOCO is een platform dat de financiële administratie voor KMO's en accountants helpt vereenvoudigen dankzij speciaal hiervoor ontwikkelde software.

Wolters Kluwer, Tax & Accounting, België zal open integratiemogelijkheden creëren tussen haar software en het platform dat TOCO heeft ontwikkeld. Door een efficiëntere communicatie en de eenvoudige uitwisseling van documenten zoals facturen en officiële aangiften kan de samenwerking tussen accountants en ondernemers sterk worden geoptimaliseerd en gedigitaliseerd. Zo voldoen we aan de eisen en verwachtingen van onze gebruikers en helpen we hen om op een vlotte en intuïtieve manier snel en correct impact te genereren voor hun organisatie. Door de samenwerking kan elke eindgebruiker de vruchten plukken van de jarenlange ervaring van Wolters Kluwer op het gebied van domeinexpertise en domeinkennis.

"Onze sterke punten vullen elkaar perfect aan, zodat we onze klanten - onafhankelijke boekhouders, accountantskantoren en ondernemers - nog beter kunnen ondersteunen in hun dagelijkse financiële rapportering. Door de integratie tussen onze softwarepakketten en het TOCO-platform mogelijk te maken, zal de eindgebruiker een meer gebruiksvriendelijke, digitale ervaring hebben."
Ronny De Goedt, Managing Director van Wolters Kluwer Tax & Accounting België.

 Door de integratie van TOCO in de softwarepakketten van Wolters Kluwer Tax & Accounting Belgium zal veel informatie automatisch van het platform naar de softwarepakketten kunnen stromen, waardoor elke gebruiker efficiënter zal werken. Het sneller toevoegen van documenten aan hun dossier zorgt ervoor dat ondernemers vaker en sneller bijgewerkte financiële inzichten kunnen raadplegen. Het TOCO-platform laat de gebruikers ook toe om betalingen uit te voeren. Zo heeft TOCO de mogelijkheid om met QR-codes te betalen en wordt er nu ook een PSD2-licentie aangevraagd.

"We zijn er trots op dat Wolters Kluwer België ons deze mogelijkheid biedt. Onze software ondersteunt accountantskantoren en KMO's in hun dagelijkse administratie en communicatie. We willen een gemakkelijk te begrijpen financieel kompas vormen en de eindklant zo veel mogelijk ontlasten. Het geautomatiseerde proces bespaart de accountant tijd, waardoor hij meer tijd kan investeren in advies aan de eindklant."
Philippe Kimpe, CEO van TOCO.

Ellyne Temmerman

Marketing Manager Wolters Kluwer

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be