Wolters Kluwer België vormt Taxville On Tour om tot Taxville Online

Het uitverkochte kennis- en netwerkevent Taxville On Tour van Wolters Kluwer Tax & Accounting België wordt omgevormd tot twee gratis digitale events. Experts zullen dit jaar in een online panelgesprek de laatste fiscale nieuwigheden en inzichten delen. “De instructie voor evenementen die de overheid uitgevaardigd heeft in verband met COVID-19 heeft ervoor gezorgd dat we snel creatief moesten zijn, maar Taxville Online biedt ons de mogelijkheid om toch de kennis van deze experts te delen. Niet enkel met de tax professionals die naar onze events zouden komen, maar ook bijvoorbeeld met studenten die een economische of accountancy opleiding volgen”, zegt Ronny De Goedt, Managing Director, Tax & Accounting België. “Want ook zij zijn er enorm bij gebaat te weten wat de toekomst in onze sector brengt.”

Na het succes van Taxville vorig jaar wou het informatie- en softwarebedrijf Wolters Kluwer in 2020 op vier locaties terugkeren met Taxville on Tour. Meer dan vijfhonderd tax professionals zouden tijdens vier uitverkochte events op 17 maart in Gent en daarna op 19 maart in Louvain-la-Neuve, op 24 maart in Hasselt en op 26 maart in Antwerpen verzamelen voor inspirerende en vernieuwende keynotes en debatsessies.

“Alle events voor de komende weken zijn geannuleerd op vraag van de Belgische overheid. Dit geldt dus ook Taxville On Tour. Als alternatief lanceren we Taxville Online, waarbij we op 19 maart een Franstalige digitaal event en op 24 maart een Nederlandstalig digitaal event met panelgesprekken tussen onze experts via het internet zullen uitzenden. Vergelijk het met een fiscale versie van de populaire zondagse talkshows. Op die manier zorgen we ervoor dat we de laatste fiscale nieuwigheden en inzichten toch kunnen belichten voor de tax professionals die aanwezig zouden zijn op onze events. Daarnaast biedt deze manier van communiceren het bijkomende voordeel dat meer mensen met een interesse in fiscaliteit of accountancy alles gratis kunnen meevolgen. Denk maar aan de vele studenten van hogescholen en universiteiten die nu al digitaal afstandsonderwijs volgen. We hopen dat hun lectoren en professoren hen aanmoedigen om Taxville Online mee te volgen.”
Ronny De Goedt, Managing Director Tax & Accounting België

 Concrete antwoorden op de uitdagingen van de cijferberoeper
Vorig jaar stond tijdens Taxville de transformatie van de cijferberoeper naar een meer adviesverlenende rol centraal. Dit jaar zullen de twee digitale events van Taxville Online concrete oplossingen aanreiken om invulling te geven aan die rol.

“Marktonderzoek en dagelijks contact met onze klanten leren dat accountants en belastingconsulenten meer dan ooit nood hebben aan tools en strategieën die hen toestaan efficiënter en klantgerichter te werken. Er komt heel wat op hen af de komende jaren: de technologie is in volle ontwikkeling, de wetgeving wordt complexer en ondernemers hebben hogere verwachtingen. Met Taxville on Tour in een sneltempo om te vormen in Taxville Online bevestigt Wolters Kluwer Tax & Accounting zijn rol als partner van accountants en fiscalisten. We willen - ondanks de moeilijke situatie op gezondheidsvlak - tijdens deze online panelgesprekken toch de krijtlijnen uitzetten van wat er de komende jaren op de markt zal spelen en onze expertise en ervaring ten dienste stellen van onze klanten en bij uitbreiding de hele tax community.”
Ronny De Goedt, Managing Director Tax & Accounting België

Lancering nieuwe cloudtool blijft op het programma
Naast de panelgesprekken heeft Wolters Kluwer België ook nog een digitale primeur in huis die het voor het eerst zal voorstellen.

“Net zoals we tijdens de events wilden doen zullen we tijdens onze uitzendingen exclusief onze nieuwe cloudtool Fiscale Simulaties voorstellen, waarmee accountants op een efficiënte en correcte manier tal van simulaties en berekeningen kunnen uitvoeren. Dit soort van digitale ondersteuning is onontbeerlijk voor de moderne en toekomstige tax en accountancy professionals.”
Ronny De Goedt, Managing Director Tax & Accounting België

Wie de Franstalige panelgesprekken wil volgen, kan op 19 maart van 17 uur tot 18.30 uur terecht op www.taxville.be. Op 24 maart zijn de Nederlandstalige panelgesprekken tussen 15 uur en 17 uur eveneens te volgen via dezelfde webpagina. 

 

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (WKL) is een wereldwijde leider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheidszorg, fiscaliteit en boekhouding, bedrijfsbeheer, risicobeheer en compliance, en juridische en regelgevende sectoren. Dag na dag helpen we onze klanten om cruciale beslissingen te nemen door hen deskundige oplossingen aan te reiken, die een diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologieën en diensten.   

Wolters Kluwer gaf in 2019 een jaaromzet aan van €4,6 miljard. De groep levert diensten aan klanten in meer dan 180 landen, heeft activiteiten in meer dan 40 landen en stelt wereldwijd ongeveer 19.000 mensen tewerk. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, Nederland.   

Het Wolters Kluwer-aandeel is genoteerd op Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX- en Euronext 100-indexen. Wolters Kluwer heeft een gesponsord Level 1 American Depositary Receipt-programma (ADR). Deze ADR's worden verhandeld op de over-the-counter markt in de VS (WTKWY).   

Voor meer informatie kunt u www.wolterskluwer.com raadplegen en ons volgen op TwitterFacebookLinkedIn, en YouTube

Ellyne Temmerman

Marketing Communications Manager Wolters Kluwer

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be