Wolters Kluwer in België lanceert fiscale simulaties in de cloud

Unieke online tools redden de accountant van het voortdurend updaten van formules in rekentools

Wolters Kluwer, wereldwijde leverancier van informatie, softwareoplossingen en diensten, brengt vier digitale hulpmiddelen voor accountants op de markt die omslachtige en zelfgebouwde rekenmodules in Excel zullen aanvullen of zelfs vervangen. Door deskundige oplossingen aan te bieden, die diepgaande domeinkennis combineert met geavanceerde cloud technologie, zorgen we dat elke accountant voortaan probleemloos fiscaal advies kan verlenen aan zijn klanten zonder zelf voortdurend rekenformules te moeten updaten volgens de laatste wettelijke bepalingen.

Spreadsheets zijn momenteel voor het merendeel van de boekhouders na vele jaren nog altijd het middel bij uitstek om veelvoorkomende vragen van klanten te beantwoorden. “Heel vaak willen ondernemers of bedrijven weten welke fiscale structuur voor hen de beste optie is, hoe ze hun spaargedrag fiscaal kunnen optimaliseren en welk effect de aankoop van één of meerdere bedrijfswagens op lange termijn heeft op hun financiën. Een groot deel van de boekhouders zet dan een Excel-bestand open en gaat aan het tokkelen”, vertelt Ronny De Goedt, Managing Director bij Wolters Kluwer Tax & Accounting België. Via die zelfgebouwde rekenmodules kan de accountant een aantal antwoorden formuleren. “Maar dan moet het boekhoudkantoor wel telkens er een kleine wetswijziging is zijn rekenformule in Excel updaten. Dat wordt soms vergeten met foutjes tot gevolg en als het wel gebeurt, is het een taak die voor boekhoudkantoren veel tijd opslorpt,” legt Ronny De Goedt uit.

Om tegemoet te komen aan de vraag van accountants en tax advisors om meer ruimte te creëren voor het echte diepgaande boekhoudkundige advies en tegelijk een juiste berekening te maken voor deze veelvoorkomende vragen, lanceert Wolters Kluwer Tax & Accounting België, als leverancier van softwareoplossingen voor de fiscale en accountingsector, haar nieuwe cloudtools. “Maar vanaf vandaag kan dit veel sneller en altijd up-to-date gebeuren aan de hand van onze vooruitstrevende tools. De vier tools omvatten het opstellen van een financieel plan, uitzoeken of een vennootschap een betere optie is dan een eenmanszaak, bepalen of je klant fiscaal een goede zaak kan doen met pensioen- of langetermijnsparen of uitvlooien welke impact een nieuwe bedrijfswagen heeft op de bedrijfsfinanciën”, legt Ronny De Goedt uit. “Volledig online zullen accountants niet alleen een pak sneller hun klanten kunnen adviseren, maar ook altijd accuraat omdat onze cloudtools automatisch geüpdatet worden volgens de laatste wetswijzigingen”, garandeert De Goedt. 

Één van de vier tools gaat wel verder dan enkel simuleren. De tool Financieel Plan assisteert accountants bij het opmaken van een financieel plan. “Die loodst hen stapsgewijs door de opmaak van een financieel plan, misschien wel het belangrijkste document voor iemand die een nieuwe zaak of bedrijf wil starten”, vertelt De Goedt. “Het eindproduct dat de toepassing aflevert kan, mits goedkeuring van de ondernemer, meteen doorgezonden worden aan de notaris.” De software is namelijk zo ontwikkeld dat elk financieel plan dat werd opgesteld met de tool voldoet aan alle wettelijke bepalingen.

 “Deze reeks hulpmiddelen vat perfect samen wat we met Wolters Kluwer Tax & Accounting met elke nieuwe ontwikkeling beogen: snelheid creëren voor de boekhouder en zijn klant, een altijd correcte en up-to-date service garanderen en via vooruitstrevende en toegankelijke technologie en vanuit onze fiscale kennis het boekhoudlandschap transformeren. Wie interesse heeft kan op 28 april een webinar volgen waar de tools verder toegelicht zullen worden”, aldus De Goedt.

Inschrijven kan via onze website: https://taasoftware.wolterskluwer.be/nl/doelgericht-digitaal

 

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer (WKL) is een wereldwijde leider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheidszorg, fiscaliteit en boekhouding, bedrijfsbeheer, risicobeheer en compliance, en juridische en regelgevende sectoren. Dag na dag helpen we onze klanten om cruciale beslissingen te nemen door hen deskundige oplossingen aan te reiken, die een diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologieën en diensten.  

Wolters Kluwer gaf in 2019 een jaaromzet aan van €4,6 miljard. De groep levert diensten aan klanten in meer dan 180 landen, heeft activiteiten in meer dan 40 landen en stelt wereldwijd ongeveer 19.000 mensen tewerk. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, Nederland.  

Het Wolters Kluwer-aandeel is genoteerd op Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX- en Euronext 100-indexen. Wolters Kluwer heeft een gesponsord Level 1 American Depositary Receipt-programma (ADR). Deze ADR's worden verhandeld op de over-the-counter markt in de VS (WTKWY).  

Voor meer informatie kunt u www.wolterskluwer.com raadplegen en ons volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn en YouTube.

Ellyne Temmerman

Marketing Communications Manager Wolters Kluwer Tax & Accounting, België

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be