Wolters Kluwer lanceert in België nieuwe cloudsoftware voor de neerlegging van jaarrekeningen

Adsolut Jaarrekening integreert continue wetgevingsupdates en meer dan 500 geautomatiseerde controles

Wolters Kluwer, wereldwijde leverancier van informatie, softwareoplossingen en diensten, lanceert vandaag in België haar nieuwe tax & accounting cloudsoftware Adsolut Jaarrekening voor ondernemingen. De komende maanden wordt deze toevoeging aan de cloudomgeving verder uitgebreid zodat ook accountants er de meest complexe jaarrekening vlekkeloos mee neerleggen. “Dankzij de continue updates verloopt een jaarrekening neerleggen met deze nieuwe software altijd volgens de meest recente wetgeving”, verzekert Ronny De Goedt, Managing Director, Wolters Kluwer Tax & Accounting, België.

Wie zich registreert voor Adsolut Jaarrekening via het portaal op Adsolut.com kan onmiddellijk aan de slag om een jaarrekening op te maken, zonder enig installatieproces. De software voert meteen maar liefst 500 controles uit op alle ingevoerde gegevens en loodst de gebruiker via handige tips door het hele proces. Het programma geeft aan wanneer bepaalde gegevens onvolledig of niet correct lijken te zijn zodat de gebruiker via een snelle controle de juistheid van alle ingevoerde informatie kan verifiëren.

“Telkens de software zo’n potentiële fout detecteert, zijn er automatische links naar de bewuste rubrieken om meer inzicht te verschaffen: wat is er mogelijk fout en waarom? Op die manier wordt het invullen van de jaarrekening quasi kinderspel.”
Ronny De Goedt, Managing Director, Wolters Kluwer Tax & Accounting, België
Ronny De Goedt - Managing Director at Wolters Kluwer Tax & Accounting
Ronny De Goedt - Managing Director at Wolters Kluwer Tax & Accounting

Altijd toegankelijk en up-to-date via de cloud
Meer dan de helft van de jaarrekeningen die bij de Nationale Bank worden ingediend, zijn vandaag opgemaakt met behulp van Accon Jaarrekening, de bestaande on-premise software van Wolters Kluwer die extra installatie vereist bij nieuwe releases. Kiezen klanten ervoor om in te tekenen op deze nieuwe cloudsoftware, Adsolut Jaarrekening, dan behoren die updates tot het verleden en werken ze nóg efficiënter.

“Gegevens stromen geruisloos vanuit bestaande software door naar de nieuwe cloudsoftware, die continu geüpdatet wordt door onze experten volgens de nieuwste wetsartikelen. Dankzij die automatische updates verloopt het opmaken van een jaarrekening zonder zorgen voor de accountant, hoef je geen extra installaties lokaal meer uit te voeren en ben je er zeker van dat de uitkomst van elke jaarrekening via het portaal van Adsolut.com even betrouwbaar is als weleer.”
Ronny De Goedt, Managing Director, Wolters Kluwer Tax & Accounting, België

Futureproof
Deze nieuwe en eenvoudig toegankelijke toepassing creëert een hybride softwareomgeving waarbij cloudgebaseerde oplossingen met lokaal draaiende software kunnen communiceren, om telkens de beste oplossing te bieden voor de gebruikers. Adsolut Jaarrekening is zowel voor starters, ervaren ondernemers, maar ook kmo’s en grote ondernemingen een betrouwbare partner voor de toekomst. De komende maanden wordt de cloudsoftware, die in een eerste fase uitgerold wordt bij bedrijven die een volledige jaarrekening wensen in te dienen, verder uitgebreid om aan alle complexe noden van zelfstandige accountants en accountancykantoren te voldoen. Bovendien is Adsolut Jaarrekening nu al volledig klaar voor de nieuwe xbrl 2.1 standaard, die de Nationale Bank vanaf 2022 implementeert.

Wie meer te weten wil komen over Adsolut Jaarrekening, kan terecht op www.wolterskluwer.com/nl-be/solutions/adsolut-annual-accounts.


Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer (WKL) is een wereldwijde leider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheidszorg, fiscaliteit en boekhouding, bedrijfsbeheer, risicobeheer en compliance, en juridische en regelgevende sectoren. Dag na dag helpen we onze klanten om cruciale beslissingen te nemen door hen deskundige oplossingen aan te reiken, die een diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologieën en diensten. ​ 

Wolters Kluwer gaf in 2020 een jaaromzet aan van €4,6 miljard. De groep levert diensten aan klanten in meer dan 180 landen, heeft activiteiten in meer dan 40 landen en stelt wereldwijd ongeveer 19.200 mensen tewerk. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, Nederland. ​ 

Het Wolters Kluwer-aandeel is genoteerd op Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX- en Euronext 100-indexen. Wolters Kluwer heeft een gesponsord Level 1 American Depositary Receipt-programma (ADR). Deze ADR's worden verhandeld op de over-the-counter markt in de VS (WTKWY). ​ 

Voor meer informatie kunt u www.wolterskluwer.com raadplegen en ons volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, en YouTube. ​

Ken Standaert

Ken Standaert

Team Lead/Senior PR Consultant Bepublic Group

Pieter Meijlaers

Director Digital Transformation & Marketing Wolters Kluwer Tax & Accounting, België

 

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be