Wolters Kluwer start gratis coachingprogramma voor Belgische KMO’s

Digitalisering: “Al te vaak lijken ondernemers te vergeten om ook hun bedrijfsprocessen tegen het licht te houden”

Het wereldwijde software-oplossingenbedrijf Wolters Kluwer Tax & Accounting België start vanaf mei een gratis coachingprogramma om KMO’s in heel België te ondersteunen in hun streven naar meer efficiëntie en winst. Met tips, tools en een aantal gerichte webinars moedigt Wolters Kluwer bedrijfsleiders aan om gerichter te digitaliseren en hierdoor sterkere resultaten te boeken. Meer dan eens blijkt dat bedrijven hun bedrijfsprocessen niet grondig onder de loep nemen voor ze met een digitaliseringstraject starten met als gevolg dat KMO’s vaak niet weten welke digitale toepassingen het meeste impact hebben op hun efficiëntie en winstmarge.

Tijdens de coronapandemie digitaliseerden veel KMO’s aan een hoog tempo, maar die snelle ommezwaai zorgt er ook voor dat KMO’s vaak nog efficiëntie en winst laten liggen tijdens hun digitaliseringstraject. Zij aan zij werkend als technologiepartner van de ondernemer wil Wolters Kluwer hen de juiste extra ondersteuning geven om hun digitaliseringstraject vlot te laten verlopen en beter af te stemmen op hun exacte noden.

“Als softwareontwikkelaar tellen we duizenden KMO-klanten die dagelijks ons boekhoudprogramma’s of ERP- en CRM-platform gebruiken. Velen daarvan zijn groot- en kleinhandelaars, maakbedrijven en service- en installatiebedrijven met minder dan 50 werknemers. Naast die rechtstreekse contacten met KMO’s bereiken de boekhouders die onze expertoplossingen hanteren nog eens honderdduizenden Belgische KMO’s. Telkens keren dezelfde verhalen en uitdagingen terug bij het digitaliseren. Wij willen KMO’s helpen dat proces succesvoller uit te voeren aan de hand van drie pijlers: nastreven van meer efficiëntie, meer inzichten en verbeterde kwaliteit in de ruimst mogelijke zin.”
Robin Appeltants, Product Manager ERP Software bij Wolters Kluwer Tax & Accounting België

Data en processen digitaliseren voor snellere groei
Soms volstaat een ingreep zoals alle relatie- en artikeldata centraal beheren zodat intern iedereen met dezelfde 24/7 geüpdate info werkt en zo partners en klanten beter kan bedienen. Overzichtelijke informatie over bijvoorbeeld de inkomende en uitgaande facturen, de voorraad en de cashflow helpen de zaakvoerder om betere beslissingen te nemen en geen opportuniteiten te missen die de onderneming toelaat om een volgende stap in haar groei te zetten. 

"Efficiënter werken in combinatie met meer inzicht zorgen volgens ons ook voor een betere relatie en communicatie met de eigen medewerkers, maar ook met de klanten. Wanneer medewerkers beter en vlotter samenwerken, straalt zoiets ook uit naar de buitenwereld.”
Robin Appeltants, Product Manager ERP Software bij Wolters Kluwer Tax & Accounting België

Gratis webinars om bedrijfsbeheer en digitalisering doeltreffend aan te pakken
Om onze Belgische KMO’s bij te staan introduceert Wolters Kluwer Tax & Accounting België vanaf 4 mei een reeks gratis webinars waarbij het verschillende thema’s zoals marketing, financiën, stockbeheer en mobiel werken belicht, samen met experts in elk domein die vertrouwd zijn met het Belgische KMO-landschap. 

“Wanneer wij een KMO begeleiden in een digitaliseringstraject, stopt het verhaal niet bij de installatie van de software. We blijven hun lokale partner en leren hen aan hoe de tools hen ondersteunen om sterkere resultaten te behalen. Deze reeks webinars zijn gebaseerd op de kennis uit al die verschillende Belgische trajecten en de vragen van onze KMO’s die we wekelijks helpen oplossen.”
Robin Appeltants, Product Manager ERP Software bij Wolters Kluwer Tax & Accounting België

KMO’s die de eerste gratis webinars van Wolters Kluwer willen volgen, kunnen zich inschrijven via wkbe.be/digitaal-kmo.


Over Wolters Kluwer
Wolters Kluwer (WKL) is een wereldwijde leider in professionele informatie, softwareoplossingen en diensten voor de sectoren gezondheidszorg, fiscaliteit en boekhouding, bedrijfsbeheer, risicobeheer en compliance, en juridische en regelgevende sectoren. Dag na dag helpen we onze klanten om cruciale beslissingen te nemen door hen deskundige oplossingen aan te reiken, die een diepgaande domeinkennis combineren met geavanceerde technologieën en diensten.  

Wolters Kluwer gaf in 2020 een jaaromzet aan van €4,6 miljard. De groep levert diensten aan klanten in meer dan 180 landen, heeft activiteiten in meer dan 40 landen en stelt wereldwijd ongeveer 19.200 mensen tewerk. De onderneming heeft haar hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn, Nederland.  

Het Wolters Kluwer-aandeel is genoteerd op Euronext Amsterdam (WKL) en is opgenomen in de AEX- en Euronext 100-indexen. Wolters Kluwer heeft een gesponsord Level 1 American Depositary Receipt-programma (ADR). Deze ADR's worden verhandeld op de over-the-counter markt in de VS (WTKWY).  

Voor meer informatie kunt u www.wolterskluwer.com raadplegen en ons volgen op Twitter, Facebook, LinkedIn, en YouTube

Pieter Meijlaers

Director Digital Transformation & Marketing Wolters Kluwer Tax & Accounting, België

Ken Standaert

PR Consultant Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be