“Zolang de coronamaatregelen worden gevolgd, kunnen we veilig reizen”

Reisorganisatie Neckermann hekelt verwarrende overheidscommunicatie

Federaal minister van Binnenlandse Zaken, Pieter De Crem (CD&V), riep gisteren op om geen reizen meer te boeken de komende weken en maanden. Premier Sophie Wilmès (MR) counterde die oproep snel door te benadrukken “dat er geen officiële raad is om niet naar het buitenland te vertrekken”. Dergelijke verwarrende communicatie heeft een enorme impact op de reissector, zegt reisorganisatie Neckermann. 

Wat minister De Crem afraadde, houdt bovendien weinig steek. De reisorganisatie kan vandaag aantonen dat het op vakantie in het buitenland even veilig vertoeven is als in ons land. Uit de laatste interne bevraging* van Neckermann bij 243 hotelketens blijkt dat elk hotel een plan heeft opgesteld om de coronamaatregelen efficiënt op te volgen. Zo draagt 97 procent van het personeel permanent een mondmasker en wordt er in elk hotel alcoholgel aangeboden. 90% van de hotels staat klaar om temperatuurcontroles uit te voeren.

Het vakantiegevoel primeert, maar de coranamaatregelen nu eenmaal ook, klinkt het bij de reisorganisatie. Ook op andere vlakken worden de veiligheidsmaatregelen daarom op brede schaal uitgevoerd. Zo wordt er telkens voldoende afstand gelaten tussen de ligzetels aan het zwembad en ook aan de restaurants is gedacht: zo is er in één op de drie hotelrestaurants geen buffet meer, maar wordt het eten opgediend aan tafel. 

“Dergelijke inconsistente overheidscommunicatie treft onze sector hard. Het is belangrijk dat iedereen weet dat coronaproof reizen vandaag opnieuw kan, mits de veiligheidsmaatregelen uiteraard strikt worden nageleefd. En dat zowel door de vakantiegangers als door het hotelpersoneel.”

Laurent Allardin, GM Neckermann Benelux

*De bevraging werd uitgevoerd bij 243 hotelketens tussen 6 en 16 juli 2020.

Marthe Saelens

Bepublic

Over Bepublic

Bepublic is onderdeel van PR- en strategisch communicatiebureau Bepublic Group dat organisaties uit België al meer dan 10 jaar begeleidt bij hun communicatie. Journalistieke PR is ons DNA. Onze ervaren consultants helpen bedrijven en organisaties om nieuwsverhalen helder te vertellen. 

Bepublic maakt samen met Bereal, Befirm en Beready deel uit van Bepublic Group. Ontdek alles over het PR- en strategisch communicatiebureau op https://bepublicgroup.be