Zonder ongevallen, zonder uitstoot, en … zonder eigen auto?

Zonder ongevallen, zonder uitstoot, en … zonder eigen auto?

Ministers tijdens ‘Baloise Mobility Conference’ in debat over mobiliteit van de toekomst

Dat het tijdperk van de traditionele auto ten einde is, wordt door het VW-schandaal pijnlijk duidelijk. We evolueren met hoge snelheid naar een verkeer zonder uitstoot en zonder ongevallen. Verzekeraar Baloise Insurance brengt morgen de bevoegde ministers Jacqueline Galant, Alexander De Croo en Ben Weyts rond de tafel voor een debat. De ‘Baloise Mobility Conference’ gaat op zoek naar antwoorden op de uitdagingen van de mobiliteit van de toekomst.

Hoe je binnenkort op je bestemming raakt? Met de perfecte mix van een dienst als Uber, een bedrijf als Tesla en een project als Google Car. Je geeft je bestemming, aankomstuur en aantal passagiers door via een smartphone-app. Waarna er op het juiste moment een auto tot aan je voordeur glijdt en je geruisloos en volledig autonoom ter plaatse brengt. Om daarna weer nieuwe passagiers te gaan bedienen.

“De evolutie naar zelfrijdende auto’s gaat razendsnel en door het schandaal rond Volkswagen zal ook de transformatie naar ecologische wagens in een stroomversnelling komen. De mythe van ‘schone diesel’ wordt definitief ontrafeld, waardoor er een ware mobiliteitsrevolutie op komst is. Overheden zullen werken aan verregaande stimulansen voor elektrische en hybride auto’s en er zullen veel dieselvrije stadscentra bijkomen. Er komt een revolutie naar zero accidents, zero emission en zero ownership.”

Lukas Neckermann, Brits-Duitse mobiliteitsexpert en keynote speaker op Baloise Mobility Conference

Een mobiliteitsrevolutie vraagt om nieuwe initiatieven van alle betrokkenen. Verzekeraar Baloise Insurance organiseert om die reden de Baloise Mobility Conference. Lukas Neckermann en Karin Genoe van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid gaan er in debat met de bevoegde politici: Jacqueline Galant en Ben Weyts, de federale en Vlaamse minister van Mobiliteit, en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo.

“Er komt een revolutie op ons af van schone en veilige wagens. Baloise Insurance speelt daar nu al op in met een korting op de verzekeringspremie voor wie investeert in elektrische of hybride wagens, én voor wie investeert in veiligheidsopties. Maar we moeten ook verder durven kijken: wat als auto’s helemaal zelf rijden? Met deze conferentie openen we het maatschappelijk debat en nemen we onze makelaars mee naar de toekomst. Samen zoeken we naar oplossingen voor onze sector.”

Gert De Winter, CEO Baloise Insurance

De makelaars van Baloise Insurance bieden de korting op de verzekeringspremie voor veilige en ecologische wagens aan vanaf 1 oktober. Journalisten zijn van harte welkom om de Baloise Mobility Conference bij te wonen op dinsdag 29 september vanaf 13.30 uur in Tour & Taxis.

 

Contacteer ons
Bart Walraet woordvoerder, Baloise Insurance
Bart Walraet woordvoerder, Baloise Insurance
Over Bepublic

Wij pakken communicatie journalistiek aan. We zorgen ervoor dat jouw organisatie relevant communiceert. Op de juiste manier, en met het juiste publiek.